НБУ дозволив українцям переводити за кордон до 180 тис. дол. щомісячно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ дозволив українцям переводити за кордон до 180 тис. дол. щомісячно

Валюта
1811
Національний банк України полегшив фізичним особам вивід валюти з країни. Без документів, що підтверджують походження капіталу і мети його відтоку, громадяни України зможуть уже з 12 лютого відсилати без обмежень до 180 тис. дол. щомісяця, тоді як раніше ця сума не перевищувала 1 тис. дол.
Це можна буде зробити або з поточного рахунку або без його відкриття. Тобто НБУ дозволив переводити за кордон без документів, що підтверджують походження коштів і ціль переказу, до 180 тис. дол. на місяць. Переказ коштів понад 3 тис. дол. на день буде можливий через поточний рахунок за наявності підтверджувального документа (див. довідку). Фізособам-нерезидентам для здійснення переказу необхідно буде підтвердити джерело походження коштів.
У Нацбанку повідомили, що тепер немає обмежень на максимальну щомісячну суму переказу. "Ми скасували жорстку регламентацію на суму переказу,- сказала директор департаменту валютного контролю і ліцензування НБУ Олена Щербакова. За її словами регулятор обмежувати максимальну суму не буде, однак НБУ буде стежити за тим, щоб при потраплянні грошей на поточний рахунок, не було відмивання незаконно отриманих коштів і ухиляння від оподаткування.
Експерти позитивно оцінюють лібералізацію ринку, адже вона дозволить залучити в країну дешеву робочу силу із країн Азії. В 2001 році Національний банк України (НБУ) установив, що громадяни, що одержали його дозвіл на відкриття рахунків у закордонних банках, мають право перераховувати на свої рахунки не більше 9000 дол. на місяць.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас