Фондовий ринок Японії виріс завдяки корекції і позитивній аналітиці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондовий ринок Японії виріс завдяки корекції і позитивній аналітиці

Фондовий ринок
222
Фондовий ринок Японії виріс у четвер 7 лютого завдяки корекції на ринку після обвального падіння напередодні. Позитивна аналітика інвестиційних банків також сприяла зростанню кількох привабливих акцій.
За підсумками торгів на Токійській фондовій біржі в четвер, індекс Nikkei 225 додав 107,91 пункту, або 0,82%, і закрився на позначці 12829,06. Індекс широкого ринку Topix виріс на 6,67 пункту, або на 0,51%, до позначки 1305,08. У ранкові години індекс Topix знижувався майже на 1,4%, але зміна настроїв змогла розгорнути тенденцію на ринку.
У ранкові години японські індекси знову кинулися вниз після негативного закриття американського фондового ринку і низки корпоративних звітів, які не задовольнили інвесторів. Однак вже вкотре фондовий ринок Японії протестував позначку 13000 пунктів за індексом Nikkei, що виявилася занадто серйозним рівнем підтримки. Багато інвестиційних банків уже давно говорять про привабливість японських акцій і про те, що весь можливий негатив давно відіграний ринком. Тому з першою нагодою інвестори звертають свою увагу на надзвичайно перепродані папери японських компаній.
На думку аналітиків Merrill Lynch, акції японських компаній є найбільш привабливими в сформованій ситуації на світових ринках. Зокрема, на прес-конференції в Москві провідні експерти банку рекомендували вкладатися в японські акції через їхню дешевину та перспективи зростання, які будуть лише поліпшуватися в міру відновлення світової економіки після іпотечної кризи в США.
Навряд чи японські інвестори чули заяви, що пролунали в російській столиці, але слова заступника керуючого Банку Японії Кадзумаси Івати зробили на них цілком позитивний вплив. Зокрема, він заявив, що споживчі видатки японських домогосподарств набагато вищі, ніж це показують індекси споживчої впевненості. Непогані корпоративні доходи все-таки відображаються на особистих доходах громадян, що дозволяє їм зберігати свої видатки на досить високому рівні.
Крім того, в умовах, коли деякі корпорації звітують про слабкі результати, інвестори перерозподіляють свої кошти в акції компаній, що демонструють позитивну динаміку зростання. Так, папери мобільного оператора Softbank злетіли на 6,2%. Компанія повідомила, що за січень вона змогла випередити своїх конкурентів за числом нових абонентів, хоча є третім за розміром оператором у Японії. Інвестиційний банк Deutsche Bank AG включив папери компанії в список своїх рекомендацій з рейтингом "купувати". Втім, папери інших операторів також показали зростання. Акції KDDI виросли на 5,2%.
Крім заяв у Москві, інвестиційний банк Merrill Lynch також вирізнився й у самій Японії, підвищивши рекомендації щодо паперів низки корабельних компаній з "нейтральний" до "купувати". Завдяки цьому підвищенню рекомендацій акції Nippon Yusen виросли на 4,8%, а Mitsui O.S.K. Lines Ltd. підвищилися на 1,6%.
Позитивна звітність також допомогла низці паперів продемонструвати досить непогане зростання. Так, акції Tamron Co., що випускає рефлекторні лінзи для різної споживчої і контрольно-вимірювальної електроніки, злетіли на 20%, що є найбільш значним зростанням з моменту лістингу акцій у листопаді 2006 року. Компанія повідомила, що прибуток за фінансовий рік, що завершився 31 грудня 2007 року, виріс на 19%. Папери Glory Ltd., що випускає касові апарати та інші пристрої для роботи з готівкою, рвонули нагору на 18%. За дев'ять місяців фінансового року компанія збільшила прибуток на 76%.
У цілому, на фондовому ринку Японії складається непогана основа для більш серйозної корекції. Лише надзвичайно негативні дані зі США або від власних компаній можуть знову привести до обвалу на біржі, але, цілком ймовірно, рівень 13000 пунктів за індексом Nikkei є надійним рівнем підтримки. Цілком імовірно, що завершення тижня виявиться досить позитивним на тлі корекції після значного падіння індексів у Японії та США протягом останніх днів.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас