Експерт: Для більш вигідного продажу "Укртелекому" потрібно прийняти відповідний закон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Для більш вигідного продажу "Укртелекому" потрібно прийняти відповідний закон

Фондовий ринок
140
Для більш вигідного продажу ВАТ "Укртелеком" потрібно прийняти відповідний закон, у який внести норми та вимоги до покупця.
Таку думку висловив РБК-Україна директор Інституту приватизації, власності та інвестицій Олександр Рябченко, коментуючи затверджений сьогодні Кабміном план розміщення акцій "Укртелекому" (25% + 1 акція (блокпакет) закріплюється в держвласності, 67,79% виставляється на продаж).
"Для більш вигідного продажу поспішати не потрібно, а необхідно прийняти закон про особливості приватизації "Укртелекому", у який внести норми вимоги до покупця - це було б не так швидко, але більш прибутково", - сказав він.
Затверджуючи умови продажу "Укртелекому" потрібно чітко встановити вимоги до учасників конкурсу, щоб не продати національного оператора дротового зв'язку якійсь маленькій компанії, підкреслив експерт.
"Запропонований Кабміном план продажу "Укртелекому" швидкий, але менш прибутковий, ніж можна було одержати, продаючи за іншим варіантом", - підкреслив він.
Одним з варіантів, на думку експерта, могло бути оголошення про продаж 50% +1 акція, а решта повинна продаватися на фондовому ринку. "Це було б більше грошей, і структура власності була б більш прозорою", - відзначив Рябченко.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас