Створення СК для страхування чемпіонату Євро-2012. Кому це вигідно? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Створення СК для страхування чемпіонату Євро-2012. Кому це вигідно?

375
Але поки одні мріють про майбутні прибутки, інші активно готуються їх освоювати. У числі щасливих власників майбутніх чималих доходів уже намітилися місцеві чиновники, що почали проявляти активність у створенні спеціальних страхових компаній під чемпіонат, і страхові компанії, афілійовані зі структурами, що вже одержали будівельні підряди.
Найбільший куш страхові компанії розраховують зірвати на об'єктах, що будують у рамках підготовки до чемпіонату. "Премії від страхування будівельно-монтажних ризиків складуть не менше 500 млн грн.", - вважає голова правління СК "Інтертранс Поліс"Сергій Коротенко. "Для страхових компаній найцікавіший захист будівельно-монтажних ризиків готелів і нескладних з погляду конструкції споруд", - уточнила директор СК Allianz Оксана Руденко.
Ще одним повноводним джерелом заробітку страхової компанії стане страхування відповідальності організаторів заходу і медичне. "Крім страхування будівельно-монтажних ризиків, популярними видами будуть поліси від нещасного випадку і протиправних дій третіх осіб", - уточнив президент страхової компанії "Лемма" Сергій Чернишов.
За оцінкою Руденко, збори зі страхування вболівальників, що виїжджають за кордон (буде потрібне всім українським уболівальникам, які захочуть відвідати під час чемпіонату Польщу) і відповідальності організаторів складуть до 70 млн грн.
Запекла боротьба вже намітилася на поприщі медстрахування іноземців (таку страховку повинен мати кожний нерезидент, що в'їжджає на територію України). Міста-учасники чемпіонату, включаючи Київ, Львів, Харків, Одесу, Донецьк і Дніпропетровськ, очікують приїзду як мінімум 600 тис. іноземних гостей.
Медичний поліс для іноземця коштує близько 30 грн. на місяць, таким чином, на одному обов'язковому страхуванні здоров'я іноземців ринок підніме 18 млн грн. Щоб освоїти ці кошти, деякі далекоглядні чиновники почали готувати ґрунт уже зараз.
Приміром, у київській цільовій програмі підготовки та проведення в столиці фінальної частини Євро-2012 передбачене "вирішення проблеми страхової медицини на підставі створення муніципальної страхової компанії, у якій будуть обслуговуватися всі іноземні громадяни, що прибувають у Київ".
Подейкують, що ідея муніципальної страхової компанії випливає зовсім не з бажання місцевої влади надати іноземцям якісне обслуговування, а з їхнього наміру розжитися за рахунок продажу полісів. Інакше навіщо тоді створювати окрему структуру, якщо страхуванням іноземців зараз і без того активно займаються українські страхові компанії? "Неможливо в один момент забезпечити якісну та задовільну роботу новачка в медичному секторі.
Адже досвід у цій справі накопичується роками, і навіть не всі з існуючих вітчизняних страхових компаній можуть успішно впоратися із цим завданням", - вважає голова правління СК "Просто-страхування" Віктор Лаврусенко. За словами експерта, у світовій практиці існують прецеденти створення спеціалізованих фірм під великі заходи. "Наприклад, під час проведення Олімпійських ігор у Греції була спеціально створена нова авіакомпанія", - розповідає Лаврусенко.
Але з огляду на те, що зараз на страховому ринку працюють порядку 500 страхових компаній, не менше 30 з яких вважаються великими гравцями саме в медичному секторі, доцільність створення ще однієї, спеціально під Євро-2012, досить сумнівна.
Учасники ринку не сумніваються, що скандальна ситуація може скластися і навколо інших видів страхування. Адже шанси на одержання права на страхування ризиків Євро-2012 мають у першу чергу страхові компанії, афілійовані з організаціями, пов'язаними із чемпіонатом. "По найбільших і складних об'єктах буде дуже жорстка конкуренція, не винятком будуть також випадки страхування за "попередніми домовленостями", - припускає Оксана Руденко. Так, договір на страхування стадіону "Шахтар" у Донецьку одержала страхова компанія "АСКА", що входить в групу СКМ. Сам договір покриває будівельно-монтажні ризики на весь період будівництва об'єкта плюс один рік, а сума становить $250 млн.
За матеріалами:
Деловая Столица
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас