У НУНС вважають, що продаж "Правекс-банку" негативно вплине на імідж України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У НУНС вважають, що продаж "Правекс-банку" негативно вплине на імідж України

1320
Народний депутат від фракції НУНС, член Комітету з питань бюджету Кирило Куликов уважає, що купівля Італійською банківською групою Intesa Sanpaolo "Правекс-банку", акціями якого володіє Леонід Черновецький, може негативно вплинути на імідж України. Про це повідомили в прес-службі "Народної Самооборони".
За інформацією Куликова, всі відділення "Правекс-банку" зараз знаходяться у житловому фонді, і не переведені в нежитловий. "Із приводу цього питання я звернувся в МинЖКГ, МВС і в Гепрокуратуру. Тому що в цьому випадку ці банківські приміщення, знаходячись в житловому фонді, сплачують знижені податки на комунальні послуги та інші", - відзначив Куликов.
Також, додав Куликов, вони ще не можуть бути банківськими приміщеннями.
"Intesa Sanpaolo" - провідна банківська група Італії, а також одна з найбільших банківських контор, що існують у Європі, тому, у перших, коли вони купують банк Черновецького, те вони повинні знати, що вони насправді купують", - додав він.
Тому, переконаний нардеп, насамперед повинне бути з'ясоване, "яким способом були отримані ці квартири, чому вони сплачують зовсім інші податки, і що в цьому випадку втрачає держава". За словами Куликова, є також інформація про те, що ці квартири були отримані "Правексом" шляхом відселення бомжів і людей похилого віку. "Все це потрібно з'ясувати", - сказав він.
Також Куликов наголосив, що в Національний банк України буде спрямований звернення, щоб "не дозволити провести цю трансакцію". "Я не хочу, щоб добропорядний інвестор потім відповідав за дії пана Черновецького, і це потім погане вплинуло на імідж країни", - додав він.
Нагадаємо, Італійська банківська група Intesa Sanpaolo підписала угоду з власниками "Правекс-банку" про купівлю 100% його акцій. За офіційним даними Нацбанку України, мер Києва Леонід Черновецький прямо володіє 29,07% акцій "Правекс-банку", опосередковано - 46,08%.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас