Тадич повторно обраний президентом Сербії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тадич повторно обраний президентом Сербії

Казна та Політика
93
Діючий президент Сербії Борис Тадич обраний на другий термін.
Виборча комісія Сербії повідомила, що за підсумками підрахунку 98,8% бюлетенів Тадич одержав 50,57% голосів, а його суперник Томіслав Ніколіч - 47,71%.
За даними незалежної організації "Центр за вільні вибори та демократію" (CeSID), заснованими на результатах exit-polls, Тадич одержав 50,5% голосів виборців. Ніколіча підтримали 47,9% тих, що проголосували.
У свою чергу кандидат від Сербської радикальної партії Т.Ніколіч визнав свою поразку на виборах президента країни. "Я поздоровляю його (Тадича) з перемогою і залишаюся у жорсткій опозиції", - цитує Associated Press сербського політика.
Європейський союз в особі головуючої Словенії сприймає попередні результати президентських виборів у Сербії. У відповідній заяві говориться, що перемога Бориса Тадича "підтверджує європейський курс Сербії". "Сербський народ, як видно, підтвердив свою підтримку демократичному європейському курсу своєї країни", - говориться в заяві голови ЄС.
Нагадаємо, перший тур президентських виборів, що пройшов у Сербії 20 січня ц.р. виграв лідер націоналістичної Сербської радикальної партії Томіслав Ніколіч. Він набрав 39,5% голосів виборців. Діючого главу держави - Бориса Тадича - підтримали 35,5% сербів. Інші кандидати набрали менше 8 %. Усього в голосуванні взяли участь трохи більше 61% виборців.
Необхідно відзначити, що головним пунктом передвиборної програми Тадича є зближення Сербії з ЄС за умови збереження Косово в складі країни. Ніколіч у свою чергу обіцяв жорсткі заходи проти країн, готових визнати незалежність Косово, і багато західних експертів виражали побоювання, що з його приходом до влади Сербія повернеться в часи міжнародної ізоляції.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас