Deutsche Bank дістануться заставлені хмарочоси — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Deutsche Bank дістануться заставлені хмарочоси

Кредит&Депозит
347
Через кредитну кризу в США втрачають майно власники не тільки простих приватних будинків і квартир, але й наддорогої престижної нерухомості в діловому центрі Нью-Йорка - Манхеттені.
Батько і син Гаррі та Вільям Маклоу, які позичили $7,25 млрд. на покупку хмарочосів, передадуть свою власність головному кредиторові - Deutsche Bank.
Рік назад, на піку спаду цін на нерухомість, добродії Маклоу уклали угоду купівлі восьми хмарочосів на Манхеттені. При цьому покупці оплатили тільки $50 млн. Інші кошти були залучені за рахунок короткострокових позик, узятих під 3%. В Deutsche Bank підприємці позичили $5,8 млрд., а у фонду Fortress Investment Group LLC - ще $1,2 млрд.
Через кредитну кризу Маклоу не знайшли способу рефінансувати борг, термін виплати якого минає 9 лютого. Щоб зробити нові хмарочоси прибутковими, річну орендну плату в них варто було б підняти з $55-59 до понад $100 за квадратний фут. Спроби сімейства Маклоу перепродати хмарочоси інвесторам із Близького Сходу виявилися безуспішними.
Минулого тижня Гаррі Маклоу дійшов згоди з Deutsche Bank, відповідно до якої банк погодився продовжити термін виплати боргу. Щоб уникнути зайвих витрат з передачі прав власності, власником будинків залишається пан Маклоу, а компанія Macklowe Properties, що належить нещасливому позичальникові, буде управляти будинками. В обмін Deutsche Bank одержав можливість контролювати процес продажу хмарочосів.
Тепер нещасливому позичальникові ще потрібно домовитися про повернення кредиту фонду Fortress Investment Group, що потрібно було б повернути 9 лютого. Одержуючи кредит від Fortress, пан Маклоу надав фонду особисті гарантії на $1 млрд., а також частки у дванадцяти нью-йоркських будинках, якими він володіє. Серед них - офіс General Motors Building на П'ятій авеню. Тепер вони можуть дістатися Fortress Investment Group.
Ще сильніше від наслідків кредитної кризи постраждають приватні домовласники. Як говориться в заяві віце-президента Центру за відповідальне кредитування Еріка Штейна, у результаті безвідповідальної кредитної політики 2,2 млн. американських позичальників уже втратили або втратять свої будинки найближчим часом.
"Більше 100 іпотечних компаній уже збанкрутували. У ціні втрачають цілі квартали: за нашими оцінками, сім'ї, які не будуть позбавлені права викупу заставної, втратять $265 млрд. як результат низької ціни на нерухомість, викликаної саме позбавленням права викупу заставної для позичальників з небездоганною кредитною історією, по ставці, що перевищує початкову на кілька пунктів", - відзначає пан Штейн.
За його словами, близько 4 млн. сімей мають кредити, щомісячні виплати по яких зросли на 40% і більше. За даними аналітиків First American CoreLogic, близько половини з 450 тис. сімей з небездоганною кредитною історією втратять свої будинки.
За даними досліджень Едварда Лернера з бізнес-школи імені Андерсона (університет Каліфорнії), домовласники зазвичай пручаються необхідності продавати в період падіння цін. Це означає, що ціни на житло на відміну від акцій падають повільно при малих обсягах продажів. Довге і глибоке падіння цін на будинки приведе до збільшення банкрутств, коли покупці будинків, що знецінилися, почнуть перекладати свої проблеми на банки.
На думку експертів, ключовим показником для найближчого майбутнього американської економіки буде розвиток ситуації з іншими видами споживчого боргу. Деякі банки вже почали збільшувати резерви по позиках на покупку автомобілів і кредитних карток. "Проблеми кредитного ринку поширюються на інші сектори економіки, включаючи споживчий", - говорить головний виконавчий директор Merrill Lynch Джон Тейн.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас