Антимонопольні органи США і ЄС не будуть заважати Microsoft купити Yahoo — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Антимонопольні органи США і ЄС не будуть заважати Microsoft купити Yahoo

Фондовий ринок
126
Антимонопольні органи Сполучених Штатів і Євросоюзу навряд чи будуть перешкоджати Microsoft Corp. (MSFT) у її прагненні придбати Yahoo Inc. (YHOO), хоча перевірка правильності проведення даної угоди може розтягтися на кілька місяців. Таку думку аналітиків наводить у суботу 2 лютого агентство Associated Press.
Наприклад, Тед Хеннебері з лондонської адвокатської фірми Heller Ehrman вважає, що хоча регулювальні органи і будуть ретельно вивчати цю угоду, і це може зайняти до шести місяців, вона навряд чи буде зупинена, оскільки ринкова частка нової об'єднаної компанії однаково буде меншою, ніж в Google Inc. (GOOG), що контролює майже 60% американського ринку пошуку в Інтернеті. Саме домінування Google на ринку онлайн пошуку та реклами буде, на думку професора антимонопольного права з Бостонського університету Кейта Хілтона, головним фактором при зважуванні аргументів, що стосуються зробленої в п'ятницю пропозиції Microsoft про придбання Yahoo майже за $45 млрд.
До того ж, якщо подивитися на справу з іншого боку, об'єднання Yahoo і Microsoft - другого і третього за розміром в США Інтернет-розвідувача - може, як вважають аналітики, знизити побоювання із приводу зростаючої моці Google у сфері реклами. За останніми даними comScore Media Metrix, Microsoft і Yahoo могли б одержати 33% ринку Інтернет-пошуку в США, і створити певну противагу Google, що підминає під себе більш дрібні рекламні компанії.
У грудні минулого року Федеральна комісія США з торгівлі схвалила угоду Google з купівлі онлайн-рекламної компанії DoubleClick Inc. за $3,1 млрд., проти якої дуже сильно заперечувала Microsoft, вказуючи на те, що в результаті Google буде домінувати на ринку онлайн-реклами. Однак антимонопольні органи Євросоюзу дотепер перевіряють цю угоду. До честі Google, компанія заявила, що вона не буде вживати подальших дій без благословення ЄС. Але, на думку професора з Пенсільванського університету Джозефа Тьюроу , рішення Комісії схвалити злиття Google і DoubleClick, підштовхнуло Microsoft до пропозиції Yahoo.
До речі, спочатку аналітики припускали, що антимонопольні органи будуть заперечувати проти злиття Microsoft і Yahoo. Наприклад, Тріп Чаудрі з Global Equities Research вважав, що ця угода буде розглядатися протягом двох років, оскільки обидві компанії займають 95% на ринку Інтернет-пошти. А потім буде потрібно ще час на схвалення угоди акціонерами. Але тепер, повідомляє Associated Press, багато аналітиків Wall Street вважають, що регулювальні органи схвалять транзакцію, що сама Yahoo обіцяла вивчити "обережно та належним чином".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас