"Грифи" на кшталт Баффета кружляють над компаніями, що подешевшали через кризу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Грифи" на кшталт Баффета кружляють над компаніями, що подешевшали через кризу

Фондовий ринок
266
Багаті фінансисти, такі як Уоррен Баффет (Warren Buffett), Уїлбер Росс (Wilbur Ross) і Рон Перельман (Ron Perelman) готуються до кидка на американські компанії, що постраждали від фінансової кризи, що може стати початком нової ери "інвестицій стерв'ятників", пише Financial Times.
Так звані "інвестори у вартість" роки трималися на узбіччі, поки акції високо цінувалися і за них ішла люта конкуренція, і вважають, криза ринків фінансів і капіталу тепер дає їм можливість купувати компанії дешево.
Росс, що думає або купити проблемну спеціалізовану страхову компанію, що страхує від дефолтів по зобов'язаннях, або створити нову, заявив Financial Times, що криза привела багатіїв у сум’яття. "Сьогодні багато чого починає розклеюватися, і реальна проблема полягає в тому, щоб розібратися, де реальні можливості".
У недавньому меморандумі для клієнтів рейтингове агентство Standard & Poor's писало, що кількість проблемних компаній у низці секторів, від брокерських фірм і банків до ЗМІ і виробників споживчих товарів, росте, і "грифи заворушилися".
Росс, що зробив мільйони на реструктуризації проблемних компаній у непопулярних галузях, таких як видобуток корисних копалин і виробництво автомобільних комплектуючих, оголосив про створення фонду розміром $4 млрд., для "інвестування в реструктуризацію компаній, що перебувають у тяжкому фінансовому становищі". Він заявив, що наступними його кроками будуть страхування, обслуговування іпотеки та автомобільні комплектуючі.
Баффет, що кілька років скаржився на відсутність об'єктів для поглинань, в останні місяці уклав угоди на загальну суму $6 млрд. Але багато спостерігачів вважають, що він має намір витратити $40 млрд. готівки, що є в його конгломерату Berkshire Hathaway, на велику фінансову або промислову компанію.
Перельман, що зібрав колекцію компаній, від виробника косметики Revlon до охоронного підприємства Allied Barton, поглинаючи компанії, що зазнають нещастя, заявив, що вважає нинішню ситуацію "можливістю для покупок".
"У найближчі півроку ви побачите унікальні можливості", - заявив він в інтерв'ю FT.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас