"Газу України" заборгували близько 2 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газу України" заборгували близько 2 млрд грн

Енергетика
154
За даними оперативного моніторингу, підприємства ТКЕ з початку опалювального сезону заборгували ДК "Газ України" близько 2 млрд грн, повідомили в прес-службі ДК "Газ України".
У прес-службі відзначають, що теплопостачальні підприємства продовжують нарощувати заборгованість перед компанією за споживання природного газу, баряться із проведенням розрахунків за нього.
Найбільшу заборгованість за природний газ, використаний з початку поточного опалювального сезону (з 01.10.07), мають підприємства ТКЕ Донецької (заборгованість - 329 млн грн, рівень розрахунків - 43%), Харківської (263 млн грн, 40%), Дніпропетровської (260 млн грн, 41%), Луганської (133 млн грн, 41%), Львівської (113 млн грн, 38%), Запорізької (108 млн грн, 51%) областей і м. Києва (126 млн грн, 29%).
"З метою посилення дисципліни розрахунків за використаний природний газ, ДК "Газ України", відповідно до розпорядження керівництва НАК "Нафтогаз України", буде виділяти на лютий підприємствам ТКЕ обсяги (ліміти) природного газу відповідно до рівня їхніх розрахунків", - говориться в повідомленні прес-служби.
ДК "Газ України" звернулася до підприємств з газопостачання та газифікації з вимогою суворого дотримання ліцензійних умов щодо транспортування підприємствам ТКЕ лише виділених обсягів природного газу.
ДК "Газ України" звертає увагу керівників органів місцевого самоврядування на необхідність сприяння підприємствам ТКЕ щодо проведення ними розрахунків за використаний природний газ. Адже, відзначають у компанії, відповідно до вимог ст.13 Закону України "Про теплопостачання" відповідальними за забезпечення теплом населення є органи місцевого самоврядування.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас