Тимошенко пообіцяла українській науці більше грошей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко пообіцяла українській науці більше грошей

Казна та Політика
169
Кабінет міністрів має намір збільшити фінансування науки при підготовці змін у державний бюджет на 2008 рік, сказала прем'єр-міністр Юлія Тимошенко на зустрічі із президією Національної академії наук.
Тимошенко попросила НАН надати Кабміну 10 пріоритетних напрямків розвитку науки та наукових розробок для того, щоб передбачити фінансування цих напрямків при внесенні змін у держбюджет-2008.
Прем'єр також попросила НАН внести пропозиції в уряд щодо моделі державної підтримки та стимулювання молодих учених.
Під час зустрічі вчені в числі пріоритетних напрямків розвитку науки назвали розвиток нанотехнологій, інформаційних технологій і ресурсів, проектів з енергозбереження, розробку нових технологій видобутку нафти та газу, нові біотехнології для охорони здоров'я, проекти, спрямовані на підвищення продуктивності сільського господарства.
Тимошенко під час наради повідомила, що Кабмін включив кандидатури вчених, запропоновані НАН, у колегії міністерств і відомств для забезпечення наукової підтримки розвитку всіх секторів економіки.
Як повідомлялося, найбільші суми у бюджеті закладені на фінанси та освіту.
Тимошенко виступає за посилення співробітництва Кабінету міністрів з Національною академією наук.
Верховна Рада наприкінці грудня 2007 року прийняла держбюджет-2008, доручивши Кабміну до 1 березня внести зміни в цей документ.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас