Віктор Зубков очолив список претендентів на крісло глави "Газпрому" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Віктор Зубков очолив список претендентів на крісло глави "Газпрому"

Енергетика
152
Список кандидатів у раду директорів "Газпрому" закритий. Офіційно прізвища представників держави в ньому будуть оголошені сьогодні. Однак, за даними джерел у Кремлі, на які посилаються відразу кілька російських видань, у цей список потрапив нинішній прем'єр Віктор Зубков. Володимир Путін, якого "Комерсант" пророкував на місце глави "Газпрому" напередодні, у список не ввійшов.
Крім Віктора Зубкова та Олексія Міллера, держава висунула в раду директорів "Газпрому" Фаріта Газизулліна, колишнього міністра майнових відносин, що вже перебуває в раді, главу Мінекономрозвитку Ельвіру Набіулліну, що займе місце Германа Грефа), заступника керівника Росенерго Юрія Медведєва, главу Мінпроменерго Віктора Христенка, також члена ради, його заступника Андрія Дементьєва, спецпредставника президента з міжнародного енергоспівробітництва, посла з особливих доручень МЗС Ігоря Юсуфова.
Інвестори, відзначають "Ведомости", не надали новині про рокіровку в "Газпромі" ніякого значення : "Газпром" дешевшав майже нарівні з ринком: -1,65% у РТС, -2,2% на ММВБ (індекси втратили 1,4% і 2,13%.
Проте більшість видань упевнені, що Володимир Путін може виявитися на чолі "Газпрому" у будь-який момент. Уряд зможе ввести нинішнього главу держави до складу ради директорів газової монополії, коли завгодно, за допомогою 38-ї статті закону про АТ, вказує видання "Час новин".
"Але навіть якщо цього і не відбудеться, принципово ситуація не буде відрізнятися від нинішньої. Точно так само як зараз Володимир Путін особисто займається найширшим колом питань внутріросійської та закордонної діяльності "Газпрому", після виборів це поле роботи залишиться за ним", - стверджує видання.
За даними торговельної організації "Єврогаз", які наводить 31 січня Financial Times, на сьогоднішній день "Газпром" контролює близько двох п'ятих газового імпорту Євросоюзу.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас