НКРЕ видала ліцензію "Нафтогазу України" на поставку 5,76 млрд. куб. м газу на рік за нерегульованим тарифом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НКРЕ видала ліцензію "Нафтогазу України" на поставку 5,76 млрд. куб. м газу на рік за нерегульованим тарифом

Енергетика
140
Національна комісія регулювання електроенергетики видала ліцензію національній акціонерній компанії "Нафтогаз України" на поставку природного газу в обсязі 5,76 млрд. куб. м на рік за нерегульованим тарифом.
Відповідне рішення комісія прийняла на засіданні в четвер. Ліцензію видано терміном на 5 років. Комісія визначила цей обсяг у зв'язку з тим, що, відповідно до законодавства, родинні компанії не повинні перевищувати 35% від загального ринку поставок газу України.
Оскільки підприємства "Нафтогазу України" поставляють 20,3 млрд. куб. м, комісія надала ліцензію на вільні обсяги - 5,76 млрд. куб. м. Також НКРЕ зобов'язала "Нафтогаз України" до 1 червня внести зміни до статуту підприємства в частині уточнення зазначення видів діяльності підприємства.
Компанія планує поставляти газ промисловим підприємствам, а купувати ресурс у газотрейдерів. Як повідомляло агентство, у грудні НКРЕ відмовила "Нафтогазу України" у видачі ліцензії на поставку 1,426 млрд. куб. м газу на рік за нерегульованим тарифом.
Січень-вересень "Нафтогаз України" закінчив із чистим прибутком 1 490,558 млн. гривень. За 9 місяців чистий дохід "Нафтогазу України" становив 13 089,378 млн. гривень. 2006 рік "Нафтогаз України", за попередніми даними, закінчив з не консолідованим (без урахування фінрезультатів дочірніх компаній) чистим прибутком 2 млрд. гривень.
"Нафтогаз України" - монополіст із транспортування газу транзитними газопроводами, монополіст із транспортування нафти нафтопроводами, а також найбільший добувач газу і найбільший добувач нафти в Україні.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас