Росія очікує стрибка інфляції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія очікує стрибка інфляції

Казна та Політика
263
Влада РФ поки не в силах зупинити прискорення інфляції: згідно із прогнозом Росстату, за підсумками січня збільшення цін складе 2,3- 2,4%, що значно перевищить як показники січня минулого року - 1,7%, - так і грудневі 1,1%.
"Швидше за все, у січні інфляція складе 2,3-2,4%. Це високий рівень для січня, але в нас січень традиційно стає ударним місяцем з погляду інфляції", - сказав глава Росстату Володимир Соколін на прес- конференції в Москві.
Він пояснив збільшення цін подальшим подорожчанням продуктів харчування, що наклалось на традиційне для січня підвищення тарифів.
"Основний фактор - це збільшення тарифів на послуги. Крім того, продовжилося збільшення цін на продукти харчування, у тому числі на молочні продукти. Весь продуктовий ряд продовжує швидко рости", - сказав глава Росстату.
Влада відповіла на прискорення інфляції, зокрема, зміною зовнішньоторговельного режиму і підвищенням пенсій і зарплат бюджетникам. Крім того, уряд умовив найбільших виробників і продавців заморозити ціни на період передвиборної кампанії, і на цьому тижні вони продовжать мораторій, що закінчується 31 січня, до 1 травня .
Інфляція за три тижні січня становила 1,8%, з 1 до 9 січня - з урахуванням того, що 1-8 січня були вихідними днями - ціни виросли на 1%.
За офіційними даними Росстату, інфляція в Росії за підсумками 2007 року - 11,9 %.
29 січня стало відомо, що угода про заморожування цін на соціально значимі продукти буде продовжена ще на три місяці.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас