Тимошенко згодна платити за газ, як в Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко згодна платити за газ, як в Європі

Енергетика
834
Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявляє, що Європейський союз підтримав наміри України переглянути контракти на постачання газу з Росією. Про це повідомляє агентство Bloomberg.
Юлія Тимошенко хоче переглянути договір на постачання газу з Росії, підняти тарифи на транзит російського газу і тарифи на зберігання газу в українських підземних сховищах, а також позбутися від газотрейдера RosUkrEnergo. Про це буде йти мова під час візиту Тимошенко в Москву, що планується на 21 лютого.
"Я почула підтримку такого типу переговорів тут сьогодні. ЄС зацікавлений у формуванні довгострокової цінової політики", - заявила Тимошенко. Ринок повинен регулювати все. Повинне бути ринкове регулювання всього. Повинна бути ринкова, а не політична дискусія", - цитує агентство українського прем'єра.
Нагадаємо, що представники російського "Газпрому" неодноразово заявляли, що якщо українська сторона буде наполягати на перегляді чинних ставок, це приведе до подорожчання газу для України до європейського рівня - як мінімум 314 доларів за тисячу кубометрів.
Ринкова формула із прив'язкою вартості газу до цін на альтернативні види палива, у першу чергу нафтопродукти та мазут, уже діє на пострадянському просторі. Зокрема, така формула передбачена в контрактах на постачання Російського газу в країни Балтії, що купують газ із січня нинішнього року за ціною 353 долара за тисячу кубометрів.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас