МВФ: Зростання світової економіки сповільниться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ: Зростання світової економіки сповільниться

Казна та Політика
145
Міжнародний валютний фонд (МВФ) знизив прогноз глобального економічного зростання в 2008 р. Якщо раніше МВФ прогнозував, що зростання світової економіки складе 4,4%, то зараз у зв'язку із кризою на кредитних ринках фахівці фонду розраховують лише на 4,1%.
МВФ попередив, що уповільнення економічної активності може продовжитися. На думку представників фонду, глобальна криза на кредитних ринках може привести до скорочення внутрішнього попиту в країнах з розвиненою економікою. Згідно із прогнозами МВФ, до останнього кварталу цього року економічне зростання у США складе менше 1%.
На думку економістів МВФ, незважаючи на більш песимістичний прогноз ситуації в 2008 р., мова йде не про рецесію світової економіки, тобто про стійкий спад, а лише про деяке уповільнення. Разом з тим не відкидається можливість нових криз на світових фондових ринках, у результаті яких глобальна економіка може виявитися навіть у гіршому стані, ніж прогнозується зараз.
Як відзначив 23 січня ц.р. представник МВФ Мусуд Ахмед, значне уповільнення темпів світового економічного зростання в 2008р. неминуче, при цьому процес нормалізації ситуації на фінансових ринках буде тривалим і складним. При цьому Ахмед закликав до цільових і своєчасних фіскальних заходів для забезпечення підтримки світового попиту в короткостроковій перспективі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас