Прогнози зниження ставки спричинили збільшення цін на нафту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прогнози зниження ставки спричинили збільшення цін на нафту

Енергетика
239
Ціна на нафту виросла завдяки надіям на зниження процентної ставки по федеральних фондах за результатами засідання, що почалося у вівторок, Комітету з операціям на відкритому ринку.
За підсумками регулярної сесії на Нью-Йоркській товарній біржі, NYMEX, у вівторок березневий контракт на постачання нафти марки WTI подорожчав на $0,65, або на 0,7%, до $91,65 за барель. Березневий контракт на постачання нафти марки Brent подорожчав на $0,62, або на 0,7%, до $92 за барель.
Вартість лютневого контракту на постачання топкового мазуту склала $2,5418 за галон. Лютневі ф'ючерси на постачання неетильованого бензину подорожчали на $0,0057, або на 0,2%, до $2,331 за галон. Лютневий контракт на постачання природного газу впав на $0,08, або на 1%, до $8,015 за мільйон британських термічних одиниць.
Очікування рішення ФРС продовжує відігравати ключову роль на ринку нафти. Серйозна стурбованість темпами зростання американської економіки відтіснила на другий план такі фактори, як саміт ОПЕК, що наближається, і вихід даних про запаси нафти та нафтопродуктів у Сполучених Штатах. Сформована ситуація небезпричинна, тому що у випадку рецесії попит на нафту помітно впаде, що негативно позначиться на вартості "чорного золота". Так що трейдери та інвестори сподіваються, що ФРС візьме до уваги всі негативні фактори і знову знизить процентну ставку по федеральних фондах для підтримки економічного зростання.
Тим часом, на середу призначений вихід звіту про запаси нафти та нафтопродуктів у Сполучених Штатах. Аналітики прогнозують, що запаси нафти та автомобільного бензину в країні виросли на 2 млн. і 1,9 млн. барелів відповідно. Поки важко вгадати, як вплинуть дані про запаси на ринок нафти на тлі очікування рішення ФРС.
Говорячи про саміт ОПЕК, що відбудеться 1 лютого у Відні, експерти ринку нафти не чекають, що Організація піде на зміну обсягів на видобуток нафти. На даний момент цільовий обсяг видобутку становить 29,67 млн. барелів на день. Подібної точки зору дотримуються 29 з 32 експертів, опитаних агентством Bloomberg з 24 до 28 січня. На попередньому тижні міністри нафти з Катару, ОАЕ та Іраку заявляли, що на ринку досить нафти і збільшення офіційної квоти не вимагається.
За матеріалами:
Взгляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас