Сенат готує власний план порятунку економіки США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сенат готує власний план порятунку економіки США

187
Голова фінансового комітету Сенату США Макс Бокус розповів про черговий план стимулювання економіки країни, що передбачає грошові виплати в розмірі 500 дол. кожному американцеві. План, що буде розглянутий Комітетом у середу, оцінюється в 156 млрд дол. Інформацію про це публікує американське видання Washington Post.
План не залишить без уваги практично всіх американців, включаючи людей похилого віку з низькими доходами та багатих фінансистів. Проект Сенату - прямий виклик двосторонній угоді, досягнутій на минулому тижні між президентом країни Джорджем Бушем (George Bush) і лідерами Конгресу. Ця угода являє собою детальний план підтримки американської економіки, що включає пакет податкових пільг розміром 150 млрд дол.
У плані Сенату закладене продовження терміну надання виплат громадянам, що не працюють протягом тривалого часу, на 13 тижнів, відкинуте Бушем і лідерами Конгресу при розробці своєї угоди.
План Сенату підтримує лідер сенатської демократичної більшості Гаррі Рід, що дає досить підстав вважати, що ініціатива фінансового комітету, швидше за все, одержить підтримку сенаторів. Це спричинить необхідність низки консультацій між представниками Конгресу і Сенату, яких Буш і лідери Конгресу сподівалися уникнути. Очікується, що Конгрес схвалить свій план уже у вівторок.
За словами Бокуса, "повернення податкових відрахувань пенсіонерам і працюючим платникам податків, продовження страхових виплат з безробіття і податкові послаблення для компаній, що переживають складні часи, забезпечать приплив готівкових коштів в американську економіку".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас