Лук'янов: Інфляція все з'їсть — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лук'янов: Інфляція все з'їсть

506
Безвідповідальна економічна політика уряду Юлії Тимошенко може привести до розвитку в Україні гіперінфляції, вважає народний депутат, член парламентської фракції Партії регіонів Владислав Лук'янов.
"І компенсації "Ощадбанку", і непродумане збільшення виплат не відповідають економічному зростанню та розвитку товарної маси. Що ми сьогодні маємо в економіці? З одного боку, різко збільшується грошова маса, а з іншого боку - товарне покриття цієї грошової маси залишається на тім же місці. Це підтверджують показники промислового зростання за січень", - цитує слова нардепа прес-служба Партії регіонів.
"Якщо економіка не виробляє достатню кількість товарів, то як можна компенсувати цю величезну грошову масу? Тільки додатковими товарами, залученими ззовні, тобто імпортом. У цьому випадку, коли ми маємо дисбаланс у зовнішній торгівлі, коли негативне сальдо зовнішньої торгівлі становить кілька мільярдів доларів, ця тенденція збільшується. Причому ця тенденція почалася саме в часи попереднього уряду Тимошенко", - відзначає В.Лук'янов.
На думку політика, на сьогоднішній день викидання додаткових коштів в економіку приведе не просто до інфляції в обсязі 9,6% - показника, що заявлений у програмі уряду, а до гіперінфляції. "Це безвідповідальна, непродумана політика уряду", - вважає "регіонал".
Також Владислав Лук'янов нагадав, що експерти Світового банку заявили, що очікуваний рівень інфляції буде вдвічі більшим, ніж закладений у бюджеті. "Я припускаю, що Україна перекриє і цей прогнозний показник, і заявляю, що в Україні існує реальна небезпека гіперінфляції. Інфляція може підскочити до 25% - 30%. Це викликає серйозні побоювання, тому що якщо інфляція підскочить навіть до 15%, наші громадяни втратять за рік 50 мільярдів гривень сумарного доходу", - попереджає член Партії регіонів.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас