Семенюк загрожує до 5 років тюрми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Семенюк загрожує до 5 років тюрми

Казна та Політика
1159
Важкість злочинів глави ФДМ Валентини Семенюк передбачає не менше п'яти років кримінальної відповідальності. Про це в інтерв'ю "Інтермедіа консалтинг" сказав член БЮТ Валерій Писаренко.
"Я одержав листа від Генеральної прокуратури, у якому підтверджуються виявлені порушення в процесі приватизації "Луганськтепловоза". Наступним процесуальним кроком повинне бути порушення кримінальної справи за фактом незаконної приватизації підприємства. За якою статтею буде порушена кримінальна справа, поки сказати важко, оскільки там кілька складів злочину, у тому числі і посадових. Якщо ГПУ раптом виявить, що Валентина Петрівна в цей час одержувала якісь матеріальні блага, то це зовсім інший рівень відповідальності. Але в будь-якому разі ступінь важкості злочинів такого характеру передбачає не менше п'яти років кримінальної відповідальності. Конкретну статтю, за якою буде відповідати Валентина Петрівна, ви зможете довідатися протягом тижня", - сказав Писаренко.
На його думку, основна причина нинішніх різких заяв Валентини Семенюк - хвилювання за своє майбутнє: "Я бачу, що пані Семенюк шукає різні приводи, щоб не відповідати за розпродаж більше трьох тисяч підприємств торік, через що бюджет недоодержав порядку 8 млрд грн. От це, напевно, основна причина того, що пані Семенюк сьогодні хвилюється за своє майбутнє".
"Хотілося б, щоб вона не робила таких різких заяв, а все-таки більше говорила про факти. Я б радив Валентині Петрівні зараз поїхати відпочити, провести медовий місяць, щоб повною сил повернутися і відповісти за все скоєне", - сказав молодий "бютівець".
Як відомо, напередодні Писаренко повідомив про те, що Генеральна прокуратура України знайшла порушення чинного законодавства під час приватизації ВАТ "ХК "Луганськтепловоз".
У відповідь на вимогу БЮТ про порушення карної справи та притягнення Валентини Семенюк до відповідальності соціалістка сказала, що це помста за невиконання "дурних вказівок Тимошенко щодо звільнення та призначення директорів держпідприємств".
За матеріалами:
Glavred.info
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас