Медведєв пообіцяв збільшити пенсії вдвічі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведєв пообіцяв збільшити пенсії вдвічі

182
Перший віце-прем'єр Дмитро Медведєв виступив на засіданні Генради ФНПР- Федерації незалежних профспілок Росії та пообіцяв аудиторії, що збільшення пенсій у Росії стане регулярним: "Ми продовжимо курс на збільшення пенсій, і цей курс повинен бути реалізований неухильно".
Він заявив, що "усяке вдосконалювання пенсійного законодавства повинне бути системним і збалансованим".
За словами Медведєва, уже в найближчі роки заплановане дворазове збільшення пенсій: "Необхідно підтримати людей похилого віку та підняти середній розмір соціальної пенсії вище прожиткового мінімуму пенсіонера", - сказав Медведєв.
"Уже в найближчі роки ми плануємо збільшити пенсію у два рази, із цією метою держава разом з роботодавцями вживе заходи щодо формування пенсійного капіталу", - запевнив віце-прем'єр.
У січні 2008 року Мінздоровсоцрозвитку запропонувало індексувати страхову частину пенсій з 1 лютого. За розрахунками міністерства, для індексації пенсій на 12% буде потрібно 89 млрд рублів.
Індексація дозволить підвищити розміри трудових пенсій більше 36 млн чоловік. Середній розмір трудової пенсії збільшиться на 222 рубля, пенсії по старості - на 239 рубля, при цьому для пенсіонерів, що проживають у районах Крайньої Півночі і прирівняних до них місцевостях, - на 328 рублів. Середній розмір пенсії інвалідів і учасників ВВВ, що одержують дві пенсії, збільшиться відповідно на 267 і 279 рублів.
Виходячи з розрахунків міністерства, середній розмір трудової пенсії до підвищення складе на 1 лютого 3739 рублів, після підвищення - 3961 рублів. Величина прожиткового мінімуму на душу населення в цілому по Росії в другому кварталі 2007 року становила 3809 рублів.
Однак експерти вважають, що індексація пенсій на рівні інфляції 2007 року в середньому по країні не вирішить проблеми: видатки незаможних виросли торік більше. 12-відсоткове збільшення страхової пенсії, що формально відповідає 12-відсотковій інфляції в 2007 році, збільшення видатків пенсіонерів не покриває.
Працюючих пенсіонерів у загальній масі трудових ресурсів Росії - близько шести мільйонів чоловік. Для того щоб звести кінці з кінцями, змушений працювати кожний шостий пенсіонер.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас