Польські митники припинили страйк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польські митники припинили страйк

253
Польські митники повернулися до роботи після переговорів із главою Митної служби країни Яцеком Домініком і одержали запевнення, що уряд розглядає їхні вимоги.
Багатокілометрову чергу із транспортних засобів, що сформувалася перед прикордонним пропускним пунктом у Дорогуську, митники постараються якомога швидше скоротити, можливо навіть, продовживши робочий день.
"Багато хто зобов'язався, що буде працювати довше, ніж 12 годин. Може не цілодобово, але на кілька годин довше, ніж звичайно, щоб цю ситуацію полегшити. Нехай водії повірять нам, митникам, що наш протест був не проти них, а проти колишнього ставлення до митних функціонерів, які працюють на цю державу багато років", - заявив начальник Митного управління в Замості Кшиштоф Монастирський.
Як повідомляє Polske Radio, Прем'єр-міністр Дональд Туск погодився з аргументами протестувальників. "Ми передали протестувальникам інформацію про нашу готовність збільшити обіцяне нами підвищення зарплати на 100% (з 245 злотих до приблизно 500 злотих)", - сказав він.
Також, за його словами, уряд разом із представниками митників, до квітня розроблять новий закон, що врегулює систему понаднормової праці.
Нагадаємо, після приєднання Польщі до Шенгенської зони 21 грудня 2007 року на українсько-польському кордоні значно ускладнилася ситуація з перетином кордону вантажними автомобілями. По обидва боки кордону зібралися величезні черги. Серед офіційних причин черг - посилення заходів безпеки у зв'язку із приєднанням Польщі до Шенгенської зони і дефіцит кадрів у Польській митній службі. За неофіційними - польські митники не виходили на роботу, протестуючи проти тяжких умов праці та низької зарплати.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас