Нацрада чекає грошей на дублювання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацрада чекає грошей на дублювання

151
Нацрада сподівається, що уряд виділить кошти на дублювання державною мовою іноземних фільмів, заявив перший заступник голови Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Ігор Курус.
На думку І.Куруса, уже давно настав час відмовитися від методів тиску на телевізійні канали та кіностудії з метою збільшення дублювання фільмів державною мовою або виробництва українського кіно. Очевидно, що виробникам потрібно надавати певні преференції, у першу чергу фінансові, упевнений він.
"Ми раді тому, що президент України звернув увагу на питання необхідності перекладу і дублювання іноземного кінопродукту та сподіваємося, що уряд, що заявляв, що буде підтримувати розвиток української культури, знайде кошти і для дублювання фільмів українською мовою, і для збільшення виробництва вітчизняного кіно", - відзначає перший заступник голови Нацради.
Курус також сподівається, що, крім "високого" кіно, що виставляється на міжнародних кінофорумах, але яке не доходить до масового глядача, буде створена і певна інфраструктура для виробництва популярного кіно.
"Думаємо, вітчизняні канали незабаром будуть мати можливість робити своє, якісне кіно, наповнене українським контекстом, що замінить російські серіали, які, до речі, знімаються в Україні. Переконані, що 2008 рік стане переломним для української кіноіндустрії", - відзначив І.Курус.
Сьогодні президент України Віктор Ющенко доручив уряду забезпечити виконання рішення Конституційного Суду про дублювання фільмів українською мовою. Про це мова йде в листі В.Ющенка до Прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.
Серед основних проблем Президент відзначає дуже низький відсоток національних фільмів, відсутність протекціонізму під час їхнього виробництва та поширення, недоступність національних фільмів українському глядачеві в районних центрах і сільській місцевості. У зв'язку із цим Віктор Ющенко доручив Кабміну втроє збільшити фінансування потреб національного кіновиробництва цього року для збільшення національної кінопродукції в інформаційному просторі.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас