Світове виробництво зерна різко впало — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світове виробництво зерна різко впало

Аграрний ринок
413
Через погіршення прогнозів виробництва кукурудзи в США та посухи в Аргентині, світове виробництво зерна в 2007/08 маркетинговому році скоротиться на 2 млн тонн. Про це говориться у звіті Міжнародної ради зерна (IGC).
Згідно із прогнозом IGC, глобальне споживання зерна виросте на 9 млн тонн до 1 млрд 676 млн тонн, головним чином за рахунок збільшення споживання кормів у США. Прогнози обсягу кінцевих запасів були знижені на 11 млн. тонн - до 244 млн тонн, що на 19 млн тонн нижче, ніж попереднього року.
IGC підкреслює, що різке збільшення цін не є стримуючим чинником для торгівлі зерном: прогноз щодо обсягу торгівлі був підвищений на 2 млн тонн до 227 млн тонн. У той же час прогнози виробництва та споживання пшениці в 2007/08 маркетинговому році залишилися незмінними - 603 млн. тонн і 611 млн. тонн відповідно.
За оцінками експертів, виробництво кукурудзи очікується на рівні 765 млн тонн, що на 2 млн тонн нижче в порівнянні з листопадом. Скорочення виробництва спостерігається в США та Аргентині, разом з тим у Китаї та Україні показники виявилися вищими від прогнозованих.
Очікувані обсяги споживання кукурудзи збільшені на 8 млн тонн - до рекордних 770 млн тонн, що на 7% вище і без того високого показника 2006/07 маркетингового року. Збільшення споживання викликане, в основному, за рахунок збільшення попиту на корми в США.
Різке підвищення цін на пшеницю стимулювало збільшення посівних площ у Європі та США. Однак, відзначають експерти, посушлива погода, прогнозована на півдні країни, перешкодить досягненню цілей. Разом з тим, значно збільшилися площі посівів у Росії та Україні. Збільшення загальної площі посівів прогнозується на рівні 5,7 млн га, що на 2,6% більше, ніж торік. IGC очікує, що за сприятливих погодних умов виробництво пшениці може вирости майже на 40 млн тонн (6,6%) до рекордних 642 млн тонн.
Нагадаємо, в 2007 році світові запаси зернових, зокрема пшениці, досягли найнижчих показників за останні 25 років.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас