Мінфін РФ пропонує газовим компаніям поділитись прибутком від підвищення цін на газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін РФ пропонує газовим компаніям поділитись прибутком від підвищення цін на газ

Енергетика
74
Мінфін Росії пропонує газовим компаніям поділитися прибутком, отриманим в результаті підвищення цін на газ, заявив статс-секретар - заступник глави міністерства Сергій Шаталов.
За його словами, компанії за рахунок підвищення цін на газ можуть одержати до 25 мільярдів рублів додатково. "Ми думаємо, що цією сумою цілком можна поділитися", - заявив заступник міністра.
НДПІ на газ зараз становить 147 рублів за 1 тисячу кубічних метрів і ця ставка не індексувалася останні три роки, у той час, як ціни до 2011 року збільшаться практично у два рази в порівнянні з 2006 роком.
Конкретні ставки збільшеного НДПІ на газ поки не називаються - питання обговорюється між Мінфіном і Мінекономрозвитку. Шаталов також повідомив, що міністерство вважає за необхідне поступово відмовитися від нульової ставки НДПІ по попутному газі.
Збільшення НДПІ на попутний газ буде відбуватися протягом 5-6 років, розповів Шаталов. За його словами, зараз попутний газ використовується нераціонально та значна його частина просто спалюється. "Ми будемо дуже акуратно, дуже обережно та поетапно, а не одноразово піднімати цей податок", - додав він.
Рішення буде прийнято з 2009 року, з урахуванням пільг по вироблених родовищах газу і розробки нових родовищ Східного Сибіру.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас