Президент розпорядився відремонтувати дороги для Євро-2012 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент розпорядився відремонтувати дороги для Євро-2012

288
Президент України Віктор Ющенко доручив Кабінету Міністрів провести низку заходів щодо поліпшення стану автодоріг до Євро-2012. Про це говориться в указі Глави держави "Про деякі заходи щодо розвитку автомобільних доріг в Україні".
Зокрема, Ющенко доручив Кабміну до 1 квітня 2008 року реформувати систему керування автомобільними дорогами загального користування; спростити порядок оформлення проектної документації на будівництво, реконструкцію та капітальний ремонт об'єктів дорожнього господарства.
Також доручив розробити і внести до 1 травня 2008 року у встановленому порядку на розгляд Верховної Ради України законопроекти відносно: механізму та особливостей спільної участі держави і приватних інвесторів у будівництві автомобільних доріг; удосконалення правового регулювання концесії на будівництво автомобільних доріг з метою введення механізму поділу підприємницького ризику між концесієдавцем і концесіонером.
Також внести до 1 травня законопроекти щодо порядку виключення (викупу) земельних ділянок для громадських потреб, зокрема для будівництва автомобільних доріг; передачі доріг місцевого значення разом з відповідними спеціалізованими шляхоексплуатаційними підприємствами в управління місцевим органам виконавчої влади.
Крім того, Президент доручив забезпечувати, починаючи з 2008 року, поліпшення транспортно-експлуатаційного стану автомобільних доріг за напрямками: Київ - Чернігів - Нові Яриловичі; Кіпти - Глухів - Бачивськ; Київ - Харків - Довжанське; Київ - Луганськ - Ізваріно; Київ - Чоп; Київ - Ковель - Ягодин; Харків - Щербаківка.
У той же час забезпечувати будівництво та капітальний ремонт доріг за напрямками: Харків - Красноград - Перещепино - Новомосковськ; Дніпропетровськ - Царичанка - Кобеляки - Решетилівка. А також будівництво та поліпшення транспортно-експлуатаційного стану автомобільних доріг, що з'єднують пункти пропуску через державний кордон з містами України, у яких передбачається проведення заходів фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу.
Також Президент доручив забезпечити здійснення заходів щодо прискорення будівництва великої кільцевої дороги навколо міста Києва на землях Київської області. Зокрема, завершення в 2008 році розробки проектної документації; визначення етапів будівництва та термінів введення в експлуатацію окремих ділянок великої кільцевої дороги; визначення обсягу та джерел фінансування відповідних робіт.
А також забезпечення разом з Київською обласною державною адміністрацією надання земельних ділянок, необхідних для розміщення великої кільцевої дороги; розробка плану розвитку об'єктів дорожнього сервісу, товарних і митних складів, логістичних центрів у зоні розташування великої кільцевої дороги та на основних напрямках в'їзду в місто Київ.
Крім того, доручено проробити до 1 травня 2008 року питання про залучення міжнародної технічної допомоги для реалізації проектів з будівництва та поліпшення транспортно-експлуатаційного стану автомобільних доріг в Україні. Також провести протягом першого півріччя переговори щодо залучення фінансових ресурсів для будівництва і поліпшення транспортно-експлуатаційного стану автомобільних доріг в Україні з Європейським банком реконструкції та розвитку, Світовим банком, Європейським інвестиційним банком, іншими міжнародними фінансовими організаціями.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас