Експерт: Інфляція росте не тільки через виплати "Ощадбанку" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Інфляція росте не тільки через виплати "Ощадбанку"

Казна та Політика
529
Директор Інституту економічних досліджень і політичних консультацій Ігор Бураковський стверджує, що погіршення Світовим банком показника інфляції в Україні - результат не тільки компенсаційних виплат, але й цілої низки інших причин.
"Інфляція в Україні - результат цілого комплексу причин, які виявилися в повний ріст в 2007 році і продовжують діяти в 2008 році. Тому, звичайно, ми повинні бути свідомими в тому плані, що виплати "Ощадбанку" будуть робити певний внесок у підвищення інфляційних показників, але, з іншого боку, я не можу вважати ті обсяги, які заплановано виплатити в 2008 році, єдиною причиною інфляції. Ситуація значно складніша", - сказав він.
"Дуже сподіваюся, що уряд найближчим часом, переглядаючи бюджет, також розробить документ, що називається антиінфляційним пакетом", - відзначив Бураковський. "Тоді, можливо, результати року за інфляційними показниками будуть абсолютно іншими", - підкреслив економіст. Також, на його думку, не можна говорити про зниження інфляції до однозначної цифри: "Це зробити неможливо. З мого погляду, на сьогоднішній день немає таких чудодійних ліків".
Нагадаємо, Світовий банк змінив прогноз рівня інфляції в Україні за підсумками 2008 року з 9,6 до 13,8%.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас