Peugeot підписав угоду про будівництво автозаводу в Калузькій обл. РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Peugeot підписав угоду про будівництво автозаводу в Калузькій обл. РФ

111
Французький автоконцерн PSA Peugeot Citroen підписав інвестиційну угоду про будівництво заводу в Калузькій області Російської Федерації.
Підписання відбулося в Міністерстві економічного розвитку та торгівлі.
З боку області документ підписали губернатор Анатолій Артамонов і мер Калуги Микола Любимов, з боку концерну - директор проекту в Росії, представник дирекції Дідьє Альтон.
"Ми розраховуємо, що Калузька область стане одним із чотирьох основних автомобільних центрів РФ. Поряд із Санкт-Петербургом, Самарою і Татарстаном", - сказала на церемонії підписання угоди глава МЕРТ РФ Ельвіра Набіулліна. Вона нагадала, що товарообіг РФ і Франції за 11 місяців склав 14,4 млрд дол., що на 20% більше від показника за аналогічний період 2006р.
Для будівництва заводу буде виділена ділянка площею 200 га, 50 га з яких призначені для розміщення компаній-постачальників. Загальний обсяг інвестицій складе 300 млн євро за потужності складального виробництва 150 тис. автомобілів на рік.
Закладення першого каменю заводу в Калузі заплановано на літо 2008р., введення в експлуатацію - до 2010р. Компанія буде виробляти на ньому автомобілі середнього класу, на які припадає до 60% продажів всіх автомобілів у Росії. Peugeot Citroen також ставить своїм завданням довести кількість продаваних у РФ автомобілів до 100 тис. на рік до 2010р. і згодом - до 300 тис. на рік.
На даний момент заводи в Росії мають Ford і Volkswagen, що запустив свій конвеєр також у Калузі. А 21 грудня 2007 р. у Санкт-Петербурзі відкрився завод компанії Toyota Corp. У цей же день із заводського конвеєра зійшли перші екземпляри Toyota Camry, випущені в місті на Неві. Передбачена виробнича потужність заводу - 200 тис. машин на рік.
Крім того, на стадії будівництва вже перебувають заводи General Motors, Nissan і Suzuki. Не так давно своє бажання побудувати завод у Росії висловив південнокорейський автогігант Hyundai Motors Co. Одним з найбільш імовірних місць його розміщення є Ленінградська область.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас