Київські перевізники вимагають підвищення плати за проїзд в маршрутках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київські перевізники вимагають підвищення плати за проїзд в маршрутках

149
Столичні перевізники вимагають у влади Києва підвищення вартості на проїзд у міських маршрутках на 50 копійок і розробку індексації. Про це заявив голова Київської організації роботодавців-перевізників "Столиця" Валерій Липецький.
За його словами, підвищення цін на паливо, вартості машин при колишніх цінах на перевезення роблять роботу перевізників менш рентабельною, а іноді і збитковою.
Із цієї причини нема "можливості піднімати заробітну плату водіям і іншим найманим робітникам". "Саме тому багато водіїв, що приїхали в столицю з регіонів, звільняються, і це, у свою чергу, приводить до значного зменшення рухомого складу на маршрутах", - підкреслив глава "Столиці".
Разом з тим, підвищення вартості запчастин також обумовлює зменшення рухомого складу, і вже найближчим часом маршруток може стати менше. "Саме тому приватні перевізники вимагають від місцевої влади негайно відновити робочу групу з обговорення тарифів і до 5 лютого затвердити нові тарифи, - заявив В.Липецький. - Перевізники не вимагають підвищення тарифів в 3-5 разів. Вони згодні на поетапне підвищення і хочуть, щоб воно було економічно обґрунтованим".
Нагадаємо, раніше КМДА заявляла про те, що вартість проїзду в маршрутних таксі Києва найближчим часом підніматися не буде. Разом з тим, за словами першого заступника глави КМДА Дениса Басса, створено комісію з роботи з перевізниками і відпрацьовується можливий механізм компенсації.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас