Тимошенко підганяє ЄС з безвізовим режимом для України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко підганяє ЄС з безвізовим режимом для України

216
Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко закликає Європейський Союз прискорити початок офіційних переговорів про введення безвізового режиму з Україною. Про це Тимошенко сказала на спільній прес-конференції із президентом Європейської комісії Жозе Мануелем Баррозу.
"Важливо почати офіційні переговори про створення між Україною і Європейським Союзом поглибленої, всеохоплюючої зони вільної торгівлі, включаючи всі її аспекти", - сказала Тимошенко.
Баррозу, відповідаючи на питання журналістів про можливі строки початку таких переговорів, ухилився від прямої відповіді.
Він відзначив, що сьогодні є важливим досконально реалізувати угоду між Україною і ЄС про спрощення візового режиму.
Він також відзначив, що ЄС вітає двосторонні переговори України із країнами сусідами-членами ЄС про спрощення візового режиму.
Баррозу висловив сподівання, що такі двосторонні переговори України спростять переговори між Україною і ЄС щодо візових питань.
Як повідомлялося, у січні Верховна Рада ратифікувала угоду про спрощений візовий режим між Україною і Європейським Союзом.
Ратифікація угоди ставить за мету закріпити на договірно-правовій основі режим поїздок громадян України в країни-члени ЄС, а також установити спрощений та уніфікований порядок розгляду прохань і прийняття рішень про оформлення віз українцям.
У жовтні 2007 року Європейський парламент ратифікував угоди між Європейським Союзом і Україною про спрощення візового режиму і про реадмісію (прийом і передачу осіб, які незаконно перебувають на території держави).
У червні 2007 року Україна підписала з ЄС угоди про візовий режим і реадмісію.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас