Кредитна криза спричинила збільшення обсягів біржевих торгів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кредитна криза спричинила збільшення обсягів біржевих торгів

Фондовий ринок
243
Безпрецедентне списання вартості активів, що відбулось за кредитною кризою, привело до різкого збільшення обсягів торгівлі акціями та облігаціями на світових біржах.
Deutsche Boerse, оператор Франкфуртської біржі, заявив, що в його системі Xetra були проведені рекордні 2,2 млн транзакцій 22 січня. У той же день електронна система Лондонської фондової біржі обробила 1,4 млн угод - історично максимальне значення. 23 січня обсяг угод на Нью-Йоркській фондовій біржі склав $99,4 млрд, що на 54% вище від середнього показника за 2007 рік.
Фінансові установи, що не в змозі одержати гроші на ринках СDО, що колись процвітали, а нині завмерли, продають акції.
Вісім з десяти найбільш насичених тижнів за 215-річну історію NYSE припали на період з липня минулого року, коли падіння на ринку облігацій, забезпечених іпотечними кредитами, поширилося на ринки боргових зобов'язань. У другій половині 2007 року і січні за день відбувалося угод з держоблігаціями США в середньому на $334 млрд, що на 21% більше, ніж у першому півріччі, за даними ICAP.
У той же час компанії скасували або відклали не менше 70 розміщень облігацій, після того як банки списали в четвертому кварталі принаймні 35 млрд дол. Минулого тижня індекс, що відслідковує побоювання із приводу дефолтів у США, підскочив до рекордного рівня.
"Коли ви списуєте вартість паперів, пов'язаних з subprime, ви зазнаєте великих втрат і продаєте інші цінні папери на кшталт акцій або облігацій, щоб їх компенсувати", - говорить президент Cambiar Investors Браян Беріш.
Тоді як банки втратили 113 млрд дол., прибутки бірж зросли. London Stock Exchange Plc повідомила минулого тижня, що в жовтні-грудні прибуток збільшився на 87%.
На думку аналітиків, для LSE, NYSE, Nasdaq і CME 2007 рік може виявитися рекордно прибутковим.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас