Золото продовжує дорожчати в Лондоні, до нового рекорду залишилось 0,2% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Золото продовжує дорожчати в Лондоні, до нового рекорду залишилось 0,2%

Банківські метали
262
Ціни на золото продовжують рости в Лондоні в понеділок, до нового рекорду залишилося 0,2%, повідомляє агентство Bloomberg.
Зростання обумовлене побоюваннями інвесторів щодо можливого подальшого зниження ставки Федеральної резервної системи, а також припиненням видобутку дорогоцінного металу на найбільших підприємствах у ПАР.
Ціни на золото з негайною поставкою в Лондоні в понеділок виросли на $7,69, або на 0,8%, до $921,64 за тройську унцію. У п'ятницю, 25 січня, дорогоцінний метал досягав рекордних $923,73 за унцію, що на 0,2% вище поточного рівня.
Тим часом, ціни на срібло в понеділок знизилися на 7 центів, або на 0,4%, до $16,41 за унцію, на платину - на 0,5%, до $1674,75 за унцію. Ціни на палладій виросли на 0,1%, до $381 за унцію.
Трейдери, інвестори та аналітики, опитані Bloomberg, вважають, що золото продовжить дорожчати другий тиждень підряд. Минулого тижня ціни на нього виросли на 2,3%.
Видобуток на підприємствах AngloGold Ashanti, Gold Fields і Anglo Platinum у ПАР не здійснюється четвертий день підряд через дефіцит електроенергії в країні. AngloGold чекає збільшення подачі електроенергії на цьому тижні, що, за її очікуваннями, дозволить поступово повернуться до нормального видобутку.
"Кожен день простою - це ризик для родовищ. У нас є люди під землею, які перевіряють, чи не ушкоджені рудники", - сказав представник AngloGold.
Gold Fields повідомила, що у вівторок гірничодобувні компанії зустрічаються із представниками влади, щоб обговорити з ними можливість гарантованого поновлення подачі 90% електроенергії.
Сама Gold Fields через припинення видобутку втрачає близько 50 млн рендів ($6,96 млн), або 7 тис. унцій золота на день.
ПАР є найбільшим у світі виробником платини і другим після Китаю виробником золота у світі. Китай торік збільшив виробництво золота на 12%, до 276 тонн, ПАР за той же період знизила видобуток на 8,1%, до 272 тонн, що стало мінімальним за всю її історію рівнем.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас