Зниження курсів акцій на російському фондовому ринку не зробить істотного впливу на український — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зниження курсів акцій на російському фондовому ринку не зробить істотного впливу на український

Фондовий ринок
219
Зниження курсів акцій на російському фондовому ринку не зробить істотного впливу на український ринок цінних паперів.
Такий прогноз у коментарі для РБК-Україна озвучив народний депутат від БЮТ Олександр Шепелєв. "На тлі песимізму, що панує на фондових ринках США і Європи, і падіння світових цін на нафту до тритижневого мінімуму котирування російських паперів не змогли протистояти валу зовнішнього негативу і кинулися вниз, - відзначив він. - Лідерами падіння серед інших стали папери "Газпрому", що цілком логічно у зв'язку з негативними новинами з паливно-сировинних ринків, але при цьому абсолютно не свідчить про погіршення фінансового становища самого російського газового монополіста".
На думку народного депутата, український фондовий ринок не повинен повторити рух російського ринку цінних паперів. "Причин для цього декілька. По-перше, вплив тенденцій світових ринків нафти на вітчизняний фондовий ринок непорівнянно менший, ніж у випадку з ринком цінних паперів Росії.
По-друге, ступінь волатильності українського фондового ринку істотно менший, ніж у російського.
І, по-третє, висока частка операцій на ринку цінних паперів України формується іноземними інвесторами, які, на мій погляд, не схильні позбуватися від українських цінних паперів при будь-якій негативній новині з міжнародних ринків", - заявив Шепелєв.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас