Про церкви попіклувались більше, ніж про інвалідів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Про церкви попіклувались більше, ніж про інвалідів

Казна та Політика
247
Перший заступник київського мера Анатолій Голубченко пообіцяв громадським організаціям інвалідів розібратися з усіма випадками непродовження їм оренди приміщень.
На засіданні колегії Київської міської державної адміністрації (КМДА) у минулу п'ятницю, присвяченій питанню створення в місті сприятливих умов життєдіяльності людей з обмеженими фізичними можливостями, начальник управління у справах жінок, інвалідів, ветеранів війни та праці КМДА Ірина Голубєва розповіла, що подібних випадків у Києві зафіксовано чимало.
Один з випадків - рішення Подільського районної ради про виселення із приміщення Київської асоціації інвалідів із церебральним паралічем "КАСІЦЕП". "Ця організація, що об'єднує близько 600 інвалідів, з 1991 р. розташовувалася на вул. Костянтинівській, 21, а навесні 2007 р. замість продовження договору оренди Подільська районна рада вирішила виставити приміщення на аукціон і продала його комерційній структурі",- розповіла Ірина Голубєва.
Заступник глави Подільської райдержадміністрації Віктор Чорний при цьому заявив, що дана організація займала близько 300 кв. м, але більше половини площі використовувала під більярдний клуб і кафе. "Тому депутати вирішили, що району буде вигідніше продати приміщення, ніж за 1 грн. здавати в оренду площу, на якій здійснюється комерційна діяльність", - повідомив він.
Президент Київської асоціації інвалідів із церебральним паралічем "КАСІЦЕП" Валерій Скрипський у відповідь заявив, що пан Чорний говорить неправду. "Наша асоціація займає 1170 кв. м, на 250 кв. м з яких розташовувалися засновані організацією підприємства (перукарня, ремонт взуття, одягу та більярд). Там інваліди обслуговувалися абсолютно безкоштовно. Власне, за рахунок цих підприємств асоціація і могла виживати", - розповів він. До того ж, за його словами, асоціація платила за свою площу 12 тис. грн. на місяць, а на площі, де розташовувалося підприємство, оренда платилася абсолютно за комерційними розцінками.
Анатолій Голубченко пообіцяв направити лист главі Подільського району з вимогою повернутися до цього питання на сесії і скасувати рішення про приватизацію приміщення. "Потрібно перестати боротися з тими, з ким боротися не можна", - відзначив він.
Валерій Скрипський, втім, сумнівається, що міська влада зможе допомогти відстояти інвалідам їхнє приміщення. "Важелів впливу на районну владу в керівництва міста немає. Щодо нашого випадку мер уже написав у Подільську адміністрацію три листи, які всі були зігноровані, а глава району Євген Романенко не скликає сесію, тому що депутати можуть при цьому відразу зняти його з посади. Ми поки ще займаємо своє приміщення тільки тому, що встигли заблокувати рішення сесії райради в суді, засідання якого вже два рази відкладалося через відсутність представників районної влади", - повідомив він.
Як повідомив глава координаційної ради інвалідів Києва Василь Назаренко, у Києві в цей час існує 7 організацій, які влада районів намагається виселити із приміщень. За його словами, президент Віктор Ющенко у своєму указі від 18 грудня 2007 р. зажадав не допускати випадків виселення громадських організацій інвалідів, але деякі районні адміністрації роблять це на цілком законних підставах. "Саме норма бюджету 2007 р. виписала механізм здачі в оренду приміщень комунальної і державної форм власності на конкурсних умовах.
При цьому громадські організації інвалідів, не маючи грошей, звичайно, не можуть конкурувати з комерційними фірмами. У законі про бюджет на 2008 р. Віктор Ющенко рекомендував надати пільгове право на оренду приміщень релігійним організаціям, але ми дуже сподіваємося, що президент і прем'єр-міністр прислухаються до наших звернень і через кому впишуть до релігійних організацій і громадські організації інвалідів", - повідомив Василь Назаренко.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас