Глава МВФ закликав країни світу до пом'якшення бюджетної політики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава МВФ закликав країни світу до пом'якшення бюджетної політики

Кредит&Депозит
208
Кредитна криза, що підсилюється, настільки серйозна, що зниження процентних ставок буде недостатньо для її вирішення, заявив директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Домінік Стросс-Кан.
Стросс-Кан схвалив розроблений у США пакет заходів зі стимулювання економіки та закликав інші країни наслідувати американський приклад. Ця заява є різкою зміною позиції МВФ, що ще восени закликав до оздоровлення бюджету США, відзначає Financial Times.
"Я не думаю, що ми зможемо вибратися із кризи за допомогою тільки монетарних інструментів, - сказав він. - Можливо, нова бюджетна політика є сьогодні правильною відповіддю на кризу".
Заява Стросс-Кана йде врозріз із давно сталим уявленням про те, що скорочення бюджетних видатків у США і Японії необхідне для усунення дисбалансу у світовій торгівлі.
Коментарі були зроблені перед виходом на цьому тижні нових прогнозів МВФ, які, за словами Стросс-Кана, покажуть "істотне уповільнення економічного зростання, що вимагає відповідних заходів".
"Уперше за останні 25 років директор-розпорядник МВФ закликав до збільшення дефіциту бюджету, і я вважаю це визнанням того, у якій важкій ситуації ми виявилися", - сказав колишній міністр фінансів США Лоуренс Саммерс.
Заклик МВФ до пом'якшення бюджетної політики зустрів схвалення міністра фінансів Франції Крістін Лагард і міністра фінансів Індії Паланіаппана Чідамбарама.
На думку Лагард, першим кандидатом на прийняття цих заходів буде Німеччина. Чідамбарам заявив, що в Індії є можливості для бюджетного стимулювання.
Він також закликав Китай зіграти свою роль. "У Китаю є величезні можливості зі стимулювання внутрішнього споживання", - сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас