Французькі топ-менеджери отримують більше за всіх в Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Французькі топ-менеджери отримують більше за всіх в Європі

Казна та Політика
227
За даними дослідження, проведеного консалтинговою компанією Hay Group, вищим керівникам французьких компаній платять більше, ніж їхнім колегам в інших країнах Європи, а генеральні директори в США одержують значно більше від своїх європейських колег, повідомляє газета Financial Times.
Французький генеральний директор в 2007 році одержав у середньому 5,9 млн. євро, а глава британської компанії трохи менше - 5,85 млн. євро.
Висновки Hay Group можуть виявитися сюрпризом для інших консалтингових фірм, які проводять аналогічні дослідження і традиційно ставлять британців на перше місце в Європі. Однак Hay Group відзначила, що торік оплата праці французьких директорів збільшилася, завдяки винагородам від довгострокових програм стимулювання та більш низьким вимогам до показників компаній.
У підрахунках загальної суми виплат Hay Group ураховувала зарплату, бонуси, очікувану винагороду від довгострокових програм стимулювання, що прив'язана до показників компанії, і ймовірність того, що компанія досягне планових показників, що обчислювалися на основі досягнень компанії і її акцій.
У британських компаніях генеральні директори одержують найвищу зарплату, у середньому 1,4 млн. євро на рік. Не виконавчі президенти компаній Британії теж одержують більше за своїх колег в інших європейських країнах - у середньому 740 тисяч євро на рік.
Однак обстеження 50 найбільших компаній Європи показало, що у Франції виплачують найвищі винагороди за програми стимулювання, які в цій країні зазвичай в 2,7 рази вищі від зарплати при середньому показнику по Європі 1,2.
Німецькі компанії платять найвищі річні бонуси, але найнижчі винагороди за довгостроковими програмами стимулювання, і в цілому оплата праці генеральних директорів у Німеччині найнижча в Європі, і така ж ситуація в Нідерландах.
Оплата праці генеральних директорів європейських компаній становить у середньому близько 5 млн. євро на рік.
У США генеральним директорам платять у два з половиною рази більше, ніж їхнім європейським колегам - у середньому 13 млн. євро на рік, але в основному за рахунок бонусів і винагород від довгострокових програм. Середня зарплата європейського директора, 1,3 млн. євро на рік, перевищує зарплату його американського колеги на 20%.
За даними Hay Group, найбільш високооплачуваним європейським директором став торік глава Vodafone Ейран Сейрін, що одержав 11,4 млн. євро, включаючи 6,6 млн. євро від довгострокової програми. У США більше за всіх одержав генеральний директор AT&T Едвард Уайтакр - 18,7 млн. євро, включаючи 12,2 млн. євро від довгострокових програм.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас