Ющенко проти роздачі обленерго за голоси в Раді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко проти роздачі обленерго за голоси в Раді

Фондовий ринок
181
Президент України Віктор Ющенко застерігає від спроб "кишенькових" домовленостей у питаннях продажу обласних енергогенеруючих компаній.
Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1, записаному під час його перебування у Швейцарії.
"Перше і головне - я не хотів би, щоб продаж обленерго пов'язувався з тіньовими "кишеньковими" домовленостями певних політичних сил щодо розподілу цих об'єктів конкретним людям", - підкреслив Глава держави .
На його переконання, приватизація якого-небудь об'єкта, у тому числі й обленерго, повинна проходити винятково на конкурентній, прозорій основі, без усяких "політичних подачок".
Ющенко розповів, що в нього є сигнали про те, що так звана приватизація обленерго може обійтися Україні "просто роздачею обленерго певним голосам для того, щоб вони в парламенті голосували так, як хтось побажає". Президент відзначив, що його це "насторожує".
"На жаль ці сигнали є, я на них відреагую, прийде час, моя реакція буде миттєвою на це. Але я просто зараз застерігаю - я проінформований, у мене є пошта, і я буду твердо стояти на тому, що ми проведемо не розпродаж України, а продуману приватизацію об'єктів", - підкреслив Президент.
Ющенко відзначив, що по кожному об'єкті приватизації повинен бути графік продажу, а також добре продумана передпродажна програма.
"Ми повинні про переваги, про активи цього об'єкта оголосити по усьому світі. Щоб про нас не тільки по електронних сайтах прочитали, що ми це робимо, щоб ми провели в Лондоні, у Європі, в інших містах, по усьому світі, в Америці, в Азії відповідні презентації, - висловив думку глава держави, додавши - Інакше кажучи, як ми робимо вдома, коли хочемо показати свій будинок гостям - ми увімкнемо світло, ми їх запрошуємо в прекрасний світлий день, ми прибираємо в будинку, ми показуємо, що ми вас чекали".
У той же час, Президент укотре висловився проти того, щоб кошти від приватизації йшли на яку-небудь соціальну програму.
"Якщо ми тільки кошти від приватизації направимо на проїдання - по будь-якій програмі, по будь-якій, я підкреслюю, програмі - ми покажемо наш фінансовий баланс у такому вигляді, що із цією країною ніхто не буде мати справу", - підкреслив Ющенко.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас