"УкрГаз-Енерго" на третину підняло ціну на газ для промспоживачів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"УкрГаз-Енерго" на третину підняло ціну на газ для промспоживачів

Енергетика
156
Ціна на природний газ, що поставляється спільним підприємством (СП) ЗАТ "УкрГаз-Енерго", промисловим підприємствам і прирівняним до них споживачам, з 1 січня 2008 року становить 934,7 гривні за 1 тисячу кубічних метрів. Це ціна без урахування ПДВ, збору у вигляді цільової надбавки, тарифів на транспортування і поставки.
"УкрГаз-Енерго" продає всім споживачам природний газ за однією ціною, що дорівнює граничному рівню, установленому урядом", - сказав голова правління СП Ігор Воронін журналістам у Києві в п'ятницю 25 січня.
Він також повідомив, що "УкрГаз-Енерго" купує в RosUkrEnergo AG (Швейцарія) природний газ за раніше погодженою ціною - 179,5 за 1 тисячу кубометрів, незважаючи на те, що RosUkrEnergo у цей час через зниження поставок центральноазіатського газу змушене закуповувати російський газ для забезпечення газового балансу України.
УкрГаз-Енерго протягом 2007 року купувало природний газ на російсько-українському кордоні по 130 доларів за 1 тисячу кубометрів і поставляло його промспоживачам по 708 грн за 1 тисячу кубометрів (без урахування ПДВ, збору у вигляді цільової надбавки, тарифів на транспортування та поставку, а також видатків трейдера на зберігання газу в підземних сховищах).
СП торік імпортувало в Україну порядку 50 мільярдів кубометрів природного газу, поставивши безпосередньо кінцевим споживачам близько 22 мільярда кубометрів. Більшу ж частину завезеного палива підприємство реалізувало національній акціонерній компанії (НАК) "Нафтогаз України" і трейдерам.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас