ЄС хоче бачити Росію в СОТ вже в 2008 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС хоче бачити Росію в СОТ вже в 2008 році

186
Євросоюз прискорить переговорний процес із Росією із приводу її вступу до Світової організації торгівлі, що уже довгий час відкладається, повідомив у п'ятницю комісар ЄС з торгівлі Пітер Мандельсон.
Мандельсон сподівається, що Росія зможе зайняти своє законне місце в організації, що регламентує торговельні відносини в усім світі, уже в 2008 році. З тих пір, як Росія вперше подала заявку на вступ до СОТ, пройшло вже більше десяти років.
Мандельсон зустрівся з міністром фінансів Росії Олексієм Кудріним у кулуарах Світового економічного форуму, що проходить в Давосі. "Це була корисна і конструктивна зустріч, і ми домовилися прискорити та інтенсифікувати наші зусилля з метою розв'язати решту проблем для того, щоб Росія вступила до СОТ цього року. Це наша спільна мета", - сказав Мандельсон.
Росія - одна з небагатьох великих економік світу, які дотепер не одержали доступ до СОТ. Заявку України на вступ до СОТ Євросоюз прийняв раніше в цьому місяці.
Брюссель наполягає на тому, щоб Москва ввела нові мита на експорт деяких видів сировини, особливо - деревини, поставки якої дуже важливі для паперової індустрії країн ЄС, таких як Фінляндія і Швеція.
Ще одним спірним питанням є тарифи на залізничні перевезення усередині Росії, які, на думку Брюсселя, є найбільш вигідними для російських портів.
У Євросоюзу і Росії також існували протиріччя із приводу заборони, що Москва ввела на ввіз м'яса та інших продовольчих товарів з території Польщі.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас