Розпорядженням Яценюка передбачаються стягнення з нардепів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розпорядженням Яценюка передбачаються стягнення з нардепів

Казна та Політика
192
З метою нормування обліку роботи та оплати праці народних депутатів голова Верховної Ради України Арсеній Яценюк сьогодні підписав розпорядження "Про порядок обліку робочого часу та нарахування заробітної плати народним депутатам України", повідомляє прес-служба парламенту.
Зокрема, заробітна плата буде нараховуватися народним депутатам України на підставі табеля обліку робочого часу, підписаного головою, секретарем, завідувачем секретаріату відповідного комітету ВР, Спеціальної контрольної комісії ВР із питань приватизації. Документ передбачає стягнення у випадку невиконання народними депутатами України своїх робочих обов'язків.
Також парламентарії не будуть одержувати заробітну плату у випадку перешкоджання ними проведенню пленарних засідань і відсутності без поважних причин на пленарних засіданнях, засіданнях комітетів тощо.
Узагальнена інформація про участь нардепів у пленарних засіданнях, засіданнях відповідних комітетів, комісії буде надаватися щомісяця голові ВР і буде розміщатися на офіційному сайті парламенту.
Відзначимо, що сьогодні Комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування порекомендував парламенту направити на доопрацювання законопроект "Про оплату праці прем'єр-міністра України".
Законопроектом передбачається встановити розмір заробітної плати Президента України, прем'єр-міністра України, посадових окладів і пенсій керівників державних органів і народних депутатів від рівня мінімальної заробітної плати в Україні.
Зокрема, пропонується встановити, що посадовий оклад прем'єр-міністра України буде становити 10 розмірів мінімальної заробітної плати.
Члени комітету не підтримали пропозицію щодо встановлення посадового окладу однієї окремої посадової особи, навіть рівня прем'єр-міністра України, окремим законом. На їхню думку, чинний Закон "Про Кабінет міністрів України" містить спеціальну статтю з цього питання. Народні депутати також вважають, що такий підхід не буде сприяти консолідації вітчизняного законодавства, що є важливою умовою його вдосконалювання.
За підсумками обговорення, комітет вирішив направити законопроект на доопрацювання, рекомендуючи авторові додати перелік законів і нормативних актів, у які необхідно внести зміни.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас