Внески в золоті: нащо потрібен особистий золотий запас? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Внески в золоті: нащо потрібен особистий золотий запас?

Банківські метали
1727
Золото - найпоширеніший символ багатства. І в 2007 році цей метал вкотре підтвердив свій імідж: його вартість росла протягом 11 місяців, і офіційний курс із січня по грудень збільшився на 25,81%.
Правда, під кінець року власникам золотих внесків довелося трохи похвилюватися: котирування золота трохи знизилися (приміром, наприкінці листопада вони склали $817, а 10 грудня - уже $807 за тройську унцію). Не варто хвилюватися, зберігайте спокій.
Наш "золотий" експерт Олег Матлінг, начальник департаменту товарних ринків Укрпромбанку, радить: "Якщо у світі в наступному році не буде серйозних економічних і політичних потрясінь, то ціна виявиться в діапазоні $800-850 за тр. унцію. При цьому не виключено, що часом вартість металу буде виходити за ці рамки".
У цілому ж експерти пророкують збільшення вартості золота в 2008 році мінімум на 10%. До речі, прогнозований рівень інфляції в нашій країні в 2008-му також дорівнює 10%. Так що золотий внесок як мінімум повинен зберегти нагромадження від інфляції, а у випадку удачі стане джерелом доходу.
Українські банки пропонують "металеві" внески терміном на 6, 12 і 18 місяців. Відсотки по депозитах нараховуються наприкінці терміну, але це неважливо, оскільки вкладники заробляють не на відсотках, а на збільшенні вартості золота на міжнародних ринках. Тому якщо буде потреба внесок можна закрити достроково, без остраху втратити на відсотках, що досить вигідно.
У золотих депозитів є ще одна особливість. Як сказав Олексій Козирєв, директор Казначейства ВАТ "КБ "Хрещатик", щоб одержати максимальну вигоду, необхідно інвестувати в золото не менше ніж на 2-3 роки, у зв'язку з тим що на більш коротких тимчасових інтервалах можливі коливання котирувань як в один, так і в інший бік. "У цілому ж спостерігається тенденція до поступового подорожчання золота", - вважає експерт.
Остання порада: перш ніж вибирати банк для відкриття металевого депозиту, порівняйте його котирування золота зі світовими тенденціями. Іноді наші банкіри жадібничають і встановлюють "внутрішні" ціни.
Рекомендації
У жодному разі не купуйте золоті злитки, а якщо "золота лихоманка" перемогла, не виносіть метал з банку. Інакше втратите гроші на оцінці "заліза", коли прийдеться його продавати.
Простіше та вигідніше відкривати депозити в золоті (металеві рахунки).
Їхня прибутковість однозначно перевищить прибуток по депозитах у доларах, а у випадку різкого підвищення цін на нафту метал виявиться вигіднішим від внесків у гривні.
За матеріалами:
Особовий Рахунок
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас