Азаров: Уряду необхідно переглянути макроекономічні прогнози на поточний рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Уряду необхідно переглянути макроекономічні прогнози на поточний рік

Казна та Політика
94
Глава комітету Верховної Ради з питань фінансів і банківської діяльності Микола Азаров заявив, що уряду України необхідно переглянути макроекономічні прогнози на поточний рік у зв'язку з загрозою рецесії світової економіки.
На його думку, "з урахуванням тривалого падіння фондових індексів на світових ринках і загрози рецесії світової економіки, а також через невтримний інфляційний тиск на гривню, уряд повинен переглянути макроекономічні показники на 2008 рік і відповідно відкоригувати бюджет".
Таку думку Азаров висловив 24 січня під час засідання фінкомітету, присвяченого розгляду основних напрямків грошово-кредитної політики та антиінфляційних заходів.
За оцінкою глави комітету, уряд необґрунтовано збільшив державний бюджет на 20 млрд грн, у зв'язку з нарощуванням соціальних видатків.
А це, за словами Азарова, може спричинити спад національної економіки, що "отримує від уряду некоректні сигнали".
"Об'єктивні ризики на зовнішніх ринках, для яких повністю відкрита енергозалежна та експортоорієнтована економіка України, підсилюються суб'єктивним бюджетним плануванням", - підкреслив він. За оцінкою Азарова, першочерговою є необхідність розробки законопроектів і нормативних актів, спрямованих на підтримку національного виробника та експортного потенціалу, а також на посилення незалежності монетарної політики Національного банку України.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас