Міллер: Сербія стає великим центром транзиту газу в Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міллер: Сербія стає великим центром транзиту газу в Європі

Енергетика
114
Сербія, підписавши угоду з Росією про співробітництво в нафтогазовій сфері, одержує гарантоване постачання енергоносіями та стає великим європейським центром зберігання і транзиту газу, заявив журналістам глава "Газпрому" Олексій Міллер.
У п'ятницю в Кремлі була підписана міжурядова російсько-сербська угода про співробітництво в нафтогазовій галузі та протокол про умови придбання ВАТ "Газпром нафта" 51% акцій компанії "Нафтова індустрія Сербії".
"На основі цих домовленостей Сербія одержує гарантоване постачання енергоносіями на десятиліття, а також фінансову, ресурсну та технологічну базу для розвитку і просування на Балканах власного промислового та енергетичного потенціалу", - сказав Міллер після підписання російсько-сербських документів.
Він відзначив, що "конкурентно переваги "Газпрому" для Сербії очевидні". "Газпром" не тільки в стані фінансувати великі енергетичні та інфраструктурні проекти на сербській території, але й має унікальну сировинну базу для забезпечення Сербії енергоресурсами. Хто ще, крім нашої компанії, може запропонувати такі умови?" - сказав глава "Газпрому".
За його словами, Сербія "зможе вирішувати свої енергетичні проблеми в комплексі: вона стає великим європейським центром транзиту та зберігання природного газу, і одночасно одержує надійне постачання цим енергоносієм, а також нафтою і нафтопродуктами".
Міллер заявив, що "Газпром" розглядає співробітництво із Сербією як "взаємовигідне та дуже високо оцінює потенціал такого співробітництва для досягнення бізнес-цілей" російського газового гіганта.
Не менш важливо, за словами голови правління "Газпрому", що "це партнерство буде сприяти диверсифікованості експортних маршрутів і ще більшій надійності поставок російського газу європейським споживачам".
"Співробітництво із групою "Газпром" відкриває перед Сербією перспективу перетворення в один з енергетичних центрів не тільки на Балканах, але й у Європі", - підкреслив Міллер.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас