АМКУ турбується про бензин та їжу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ турбується про бензин та їжу

Енергетика
186
Антимонопольний комітет постійно моніторить ринки світлих нафтопродуктів, хліба та хлібобулочних виробів, зерна і молока для промислової переробки. З актуальних справ комітет зараз досліджує ринок споживчого кредитування та ринок соняшникової олії. Про це в інтерв'ю, розміщеному на офіційному сайті АМКУ, розповів перший заступник голови Комітету Юрій Кравченко.
"Фіксувати ціни легше всього на ринках з товаром однорідним за своїми споживчими властивостями. Якщо говорити про АПК, то це ринки зерна, борошна, хліба, молока, цукру, соняшникової олії. Піддані картелізації також ринки паливно-енергетичного комплексу", - зокрема, заявив перший заступник голови АМКУ. Ці ринки Комітет моніторить постійно, підкреслив він, додавши, що сезонний характер носять також дослідження ринку мінеральних добрив, цукру та соняшникової олії.
З актуальних справ комітет досліджує ринок споживчого кредитування, де підозрює змову між банками та страховими компаніями, і ринок соняшникової олії. Адже восени минулого року ціна на соняшникову олію підскочила більш ніж на 60%. На даному етапі комітет підозрює трьох великих виробників олії в зловживанні колективною монополією. Адже, за даними комітету, загальна частка цих компаній на ринку перевищує 50%.
"Якщо виробники олії не доведуть, що конкурували між собою, ми ухвалимо рішення щодо зловживання колективною монополією. На ухвалення рішення ми плануємо вийти в лютому поточного року", - завершив заступник голови АМКУ.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас