"Нафтогаз України" надав "УкрГаз-Енерго" договори на закупівлю газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз України" надав "УкрГаз-Енерго" договори на закупівлю газу

Енергетика
162
Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" протягом січня надала спільному підприємству "УкрГаз-Енерго" і компанії "Укрнафта" договори на закупівлю природного газу для подальшої поставки споживачам України. Про це повідомила прес-служба "Нафтогазу України".
Компанія відзначає, що станом на 25 січня здійснила всі необхідні процедури для формування балансу газу на січень 2008 року. Відповідно до закону "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти", компанія також подала заявку в Тендерну комісію щодо проведення процедури закупівлі газу в одного учасника, тобто, "УкрГаз-Енерго".
"Незважаючи на різке зниження температури повітря в першій декаді січня, "Нафтогаз України" забезпечив безперебійне та безаварійне постачання газу споживачам", - говориться в повідомленні.
При цьому, за результатами січня прогнозне надходження імпортного газу складе 4,7 млрд куб. м.
У порівнянні з аналогічним періодом 2006-2007 років надходження імпортного газу скоротиться приблизно на 1 млрд. куб. м.
Як повідомлялося, "УкрГаз-Енерго" раніше закликало "Нафтогаз України" визначитися з постачальником природного газу на 2008 рік.
Компанія направила "Нафтогазу" лист про готовність брати участь у відкритих тендерних процедурах з відбору постачальника газу.
Національна комісія регулювання електроенергетики скасувала свою постанову про скасування обмеження обсягів поставок газу підприємством "УкрГаз-Енерго" на рівні 5,04 млрд куб. м на рік. "УкрГаз-Енерго" вважає це рішення НКРЕ незаконним.
9 січня Кабінет Міністрів затвердив прогнозний баланс надходження та розподілу газу на 2008 рік, відповідно до якого, загальний обсяг ресурсу природного газу прогнозується на рівні 86,76 млрд куб м, з яких 20,325 - власний видобуток, 55 млрд куб. м - імпорт (весь обсяг поставить спільне підприємство "УкрГаз-Енерго"), 11,435 млрд куб. м - відбір з підземних сховищ.
Закрите акціонерне товариство "УкрГаз-Енерго" є ексклюзивним постачальником газу для українських споживачів.
Компанія була створена в лютому "Нафтогазом України" і компанією "РосУкрЕнерго" зі статутним фондом 5 млн гривень і із часткою внеску учасників по 50%.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас