В Україні може зменшитись ціна на паливо — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні може зменшитись ціна на паливо

Енергетика
340
Вартість нафтопродуктів в Україні протягом найближчих тижнів знизиться, прогнозує президент ТОВ "ТНК-ВР Коммерс" Сергій Лизунов.
За його словами, з початку поточного року на міжнародних ринках відбулося різке падіння вартості палива на рівні 7-11%, що, безумовно, позначиться на цінах українського нафторинку.
"Це додаткове свідчення того, що Україна інтегрована у світовий ринок, і піддана його впливу, як при подорожчанні палива, так і при його здешевленні. Через кілька тижнів, коли будуть продані залишки відносно дорогих нафтопродуктів, і "запрацюють" нові імпортні контракти, вартість бензину і дизельного палива в Україні впаде. Зниження може скласти 6-7% в опті і до 5% у роздробі", - заявив С.Лизунов.
Топ-менеджер відзначив, що 50% обсягу бензину А-95 і дизпалива, поставленого на внутрішній ринок у січні 2008 року, мають іноземне походження.
"Ціна нафтопродуктів в Україні орієнтована на зовнішні майданчики та в умовах вільного ринку це єдиний об'єктивний і ефективний спосіб ціноутворення. Він абсолютно прозорий і не залежить ні від вартості сировини для вітчизняних НПЗ, ні від російського експортного мита", - підкреслив С.Лизунов.
За прогнозами американських аналітиків, найближчим часом збережеться тенденція до зниження цін на нафту.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас