Корекція на українському фондовому ринку складе 6 - 8 % — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Корекція на українському фондовому ринку складе 6 - 8 %

Фондовий ринок
366
Світові фондові ринки з початку поточного року впали на 10-20%.
Це найгірший показник за останні кілька десятиліть.
Причиною цього падіння послужила американська іпотечна криза. Тобто наслідки іпотечної кризи в Америці вийшли за рамки кризи ліквідності і пішли далі, спровокувавши зменшення росту окремих секторів економіки, що і призвело до негативних очікувань гравців на світових фондових ринках.
"Однак в Україні фундаментальних економічних причин для критичного падіння фондового ринку немає. Навпаки, є всі передумови для його росту. Тому, ми не радимо навіть у середньотерміновій перспективі продавати українські акції, оскільки всі вони коштують набагато дорожче тих цін, за якими торгуються сьогодні.
Можливо, позитивні зміни відбудуться вже днями, оскільки у вівторок відбулося позапланове зниження дисконтної ставки федеральної резервної системи США на 0.75%." - вважає керуючий директор компанії з управління активами "Драгон Есет Менеджмент" Андрій Золотухін.
"Дисконтну ставку федеральної резервної системи США знижують для того, що б стимулювати ринок і зупинити падіння індексів. Але в той же час, це спричиняє здешевлення валюти і сильно вплине на курс долара щодо євро. Якщо Центральний Європейський банк у відповідь на падіння світових фондових ринків також опустить ставки, то великої корекції курсу в євро-доларі не відбудеться.
Це прямо впливає на курс гривні, оскільки він прив'язаний до долара і коливання гривні до євро йдуть за курсом євро-долар" - доповнює колегу Дмитро Ісупов, керуючий директор компанії з управління активами "Драгон Есет Менеджмент".
Експерти впевнені, що ситуація на фондовому ринку України набагато стабільніша ніж на більшості фондових ринків світу. "Ми очікуємо невелику корекцію в районі 6 - 8 %, у той час як на провідних фондових ринках корекція в січні складе 15 - 25 %." - пояснює Дмитро Ісупов.
"За нашими прогнозами, українська економіка буде продовжувати активно розвиватися і зростання ВВП у номінальному вираженні в 2008 році складе 20 - 25 %. Що стосується нових інвестицій, то й за цим справа не стане. Ми прогнозуємо, що в 2008 році активи публічних інститутів спільного інвестування досягнуть 8-10 млрд.грн." - говорить Андрій Золотухін.
Розвитку вітчизняного фондового ринку та припливу іноземних інвестицій так само буде активно сприяти вступ України у СОТ і проведення Євро - 2012.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас