Авто Муссоліні виставили на аукціон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Авто Муссоліні виставили на аукціон

204
Автомобіль Alfa Romeo 1935 року випуску, подарований італійському диктаторові Беніто Муссоліні в знак подяки за його роль у порятунку автомобільної компанії від банкрутства, у лютому буде проданий на аукціоні у Великобританії.
Аукціон класичних автомобілів, на якому буде виставлений спорткар Муссоліні, пройде 27 лютого в місті Челтнем (графство Глостершир).
За словами представника аукціонного дому H&H Classic Auctions Деміана Джонса, цей лот уже викликав значний інтерес колекціонерів по всьому світі.
"Це зовсім унікальна машина - єдина у своєму роді. Муссоліні фактично був відповідальним за порятунок Alfa Romeo від банкрутства завдяки втручанню держави. Він був великий любитель автоспорту та автомобілів", - сказав Джонс. - "Сама історія гонок робить машину особливою, але чи у багатьох машин у сервісній книжці вписано ім'я диктатора часів Другої світової війни?".
Історична значимість автомобіля дозволила організаторам оцінити його в 600 - 800 тисяч фунтів стерлінгів (1,2 - 1,6 мільйонів доларів).
Компанія Alfa Romeo, що завдяки Муссоліні змогла уникнути банкрутства під час європейської економічної кризи 1920-1930-х років, виготовила рідкісний двомісний автомобіль моделі 6C 2300 Pescara Spyder спеціально для диктатора, збільшивши потужність двигуна зі штатних 68 до 95 кінських сил.
Усього компанія випустила 60 автомобілів цієї моделі, з яких, як вважають фахівці, на даний момент залишився лише один - колишній спорткар Муссоліні.
В 1936 році водій диктатора, колишній водій-випробувач Alfa Romeo Ерколе Боратто на цьому автомобілі взяв участь у знаменитому ралі Mille Miglia, зайнявши 13-е місце в загальному заліку.
В 1939 році автомобіль перейшов у руки одного з функціонерів партії Муссоліні, і залишався у власності його сім'ї до 1972 року. Після цього спорткар змінив ще двох італійських власників.
Останній з них доручив реставрувати своє придбання одному з відомих італійських майстрів, після чого автомобіль посів призові місця на декількох автомобільних виставках, у тому числі в 2005 році - на престижному автосалоні в Нью-Йорку.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас