На ПФТС з’явились панікери — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На ПФТС з’явились панікери

Фондовий ринок
1421
Учора ПФТС продовжив падіння, втративши 3,59% і скотившись до позначки 1114,37 пункту. Падіння стало результатом негативної ситуації на світових фондових майданчиках, що, втім, трохи покращилася після новини про зниження ставки ФРС.
Учора торги на ПФТС відкрилися зниженням практично по всіх паперах у середньому на 7%. Уже до середини дня учасникам торгів вдалося наполовину відіграти обвал. Найбільше серед блакитних фішок подешевіли акції Сумського машинобудівного НПО ім. Фрунзе, які на день раніше були одними з лідерів зростання. Учора їхнє падіння склало 20,82%. Серед лідерів зростання були акції Донбасобленерго, що подорожчали на 29,63%. За словами учасників ринку, зростання вартості акцій аж ніяк не є репрезентативним, а спровоковане спекулятивними діями (усього дві угоди за день).
"Український ринок зараз досить волатильний. Сьогодні на ринку з'явилися продавці, готові продавати акції за будь-якою ціною та у непоганих обсягах. Були і гравці, які скористалися цим. Але на українському ринку падіння загальмувалося через відсутність механізмів залучення акцій у кредит, і немає можливості грати в короткі позиції. Коли такі кризові ситуації трапляються на світових ринках, усі йдуть у короткі позиції, тому ринки швидше падають", - відзначив Денис Мацуєв, керівник торговельного департаменту ІК "Драгон Капітал".
Не бачить причин для паніки й Олег Морква, гендиректор КУА "Інеко-інвест". "Для Європи падіння капіталізації на 5% на день - дуже істотний обвал, що може спричинити паніку інвесторів і рецесію на ринку. Але в Україні ця ситуація буде не настільки песимістичною. Найближчим часом наш ринок втратить не більше 5-12%", - вважає він.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас