"УкрГаз-Енерго" знову не пустило ревізорів з "Нафтогазу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"УкрГаз-Енерго" знову не пустило ревізорів з "Нафтогазу"

Енергетика
181
Спільне підприємство "УкрГаз-Енерго" вважає, що спроби міжвідомчої комісії з перевірки фінансово-господарської діяльності Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" провести ревізію діяльності компанії є адміністративним тиском на СП. Про це говориться в повідомленні компанії, передають "Українські новини".
22 листопада, відбулася спроба провести ще одну перевірку компанії за останні п'ять днів. "УкрГаз-Енерго" вважає незаконними дії комісії.
"Друга за останні два дні спроба потрапити в офіс спільного підприємства для здійснення перевірки прямо порушує Конституцію, Цивільний кодекс і закони України та трактується компанією як спроба незаконного адміністративного тиску з боку органів влади", - говориться в повідомленні.
Представники "УкрГаз-Енерго" вкотре звернули увагу перевіряльників, що компанія не використовує державне майно і тому не підпадає під дію розпорядження Кабміну про створення комісії.
Було відзначено, що Компанія готова надавати інформацію винятково в рамках і в спосіб, визначений українським законодавством.
"У відповідь один із представників комісії із числа співробітників СБУ в присутності працівників "УкрГаз-Енерго" і членів комісії повідомив дослівно: "Не такі фірми брали, візьмемо і цю". При цьому він уточнив, що подальші дії буде погоджувати з Олександром Турчиновим", - говориться в повідомленні "УкрГаз-Енерго".
Компанія направила офіційний лист першому віце-прем'єрові із проханням розібратися з фактом погроз на її адресу з боку деяких членів комісії.
"УкрГаз-Енерго" підкреслює, що всі зобов'язання щодо безперебійного забезпечення природним газом, зафіксовані в довгострокових договорах, будуть виконуватися в повному обсязі.
Як повідомлялося, 21 січня представники міжвідомчої комісії вже намагалися перевірити діяльність "УкрГаз-Енерго".
8 січня НКРЕ відновила обмеження обсягів поставок газу "УкрГаз-Енерго" на рівні 5,04 млрд. куб. м/рік.
"УкрГаз-Енерго" вважає незаконним це рішення, а НКРЕ пояснює його рішенням суду.
Крім того, НКРЕ почала позапланову перевірку "УкрГаз-Енерго" через розбіжність даних наданих СП і компанією "Укртрансгаз".
Закрите акціонерне товариство "УкрГаз-Енерго" є ексклюзивним постачальником газу для українських споживачів.
Компанія була створена в лютому "Нафтогазом України" і компанією "РосУкрЕнерго" зі статутним фондом 5 млн. гривень і із часткою внеску учасників по 50%.
У березні 2006 року НКРЕ видала "УкрГаз-Енерго" ліцензію на поставки газу за нерегульованим тарифом терміном на 5 років.
Ліцензія була видана на поставку 5,04 млрд. куб. м газу на рік.
У серпні 2006 року комісія скасувала обмеження обсягів поставок газу "УкрГаз-Енерго" на рівні 5,04 млрд. куб. м на рік.
Весь газ "УкрГаз-Енерго" закуповує в компанії-посередника "РосУкрЕнерго".
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас